2005.12.15. Csütörtök

Hali!

De rég írtam már ide.
Mióta először beindult, azóta elég sokat fejlődött a rendszer.
Megvolt az első próbaút, az első vízforralások, az első csőrepedés, nemindulás, meg miegymás.

A hibák elhárítása és az üzembiztosság érdekében:
az egész gyújtásrendszert a trafót kivéve kicseréltem, Baztól kölcsönkaptam a régi karbiját (köszi :) ), azt összepasszentottam az enyémmel, mindenfelé állítgattam, termosztátot cseréltem, visszaraktam a sima ac-t, majd az elektromosat, kapott Proex dobot, Faterom hajlított lemezt a hűtő köré, kapott új Banner aksit, stb-stb. Sok "apró" meló volt rajta, de jelenleg (még) használható az autó.
A vize könnyedén felforrna, ha tolnám neki, a hűtést nem jól raktuk be, meg nem is a legjobb választás a 127-es gyári hűtője, ezért már kinéztem a leendő vadi új hűtőt: Seat Terra 0.9-es hűtője elég jól néz ki, pont bepasszol, nagyobb a hűtőfelülete, és alul kezdődnek a lamellák, így a beáramló levegő egyenesen keresztül tud rajta menni.
Illetve bontóban láttam szép kis hűtőventiket is (pl. Daewoo), azt is kap majd. A csöveket már megvettem az új hűtőhöz, remélem hétvégén el tudjuk kezdeni. Engedélyről úgysincs semmi hír. :( Tehát Karácsonyra valszeg még nem lesz autóm.

A tegnapi melóm az volt, hogy az ac helyére felraktam a takaró lemezt, illetve lefújtam az új lökhárítót, amiben már benne van a hűtőrács.

Közben meg volt még egy Polskitalálkozó is, ahol olyan kitörő örömmel fogadtak az autómat és engem, amire nem is számítottam. Nagyon meghatott, köszönöm!

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!