2006.01.27. Péntek

Ahogy látom régen írtam ide. :)

Azóta a hűtőt teljesen beszereltük, és miután a motor fel sem szívta a vizet a sok levegő miatt, raktunk új feltöltő-és légtelenítő szelepeket. Most kb. 10 perc a légtelenítés, és egyedül is megoldható.
A hűtés nagyon jó lett 100 fok alatt stabilan megáll a vízhőfok úgy, hogy még nincs is felrakva a beömlős lökhárító, tehát 95%-ban zárva van a hűtő a menetszél elől.
Kis módosítás, finomítás után a karbit, gyújtásgondot is megoldottam, mostmár egész tűrhetően lehet használni az autót, de azért van még igazítani való rajta, viszont már így is nagyon megy. :)

Az elmúlt hetet Szekszárdon töltötte, de sajnos valami apróság miatt sosem jött össze a műszaki vizsgája, vagy az ültetés, ülések, vagy a teljesítményméréses papír hiánya buktatta meg.
Szegény most kis csúnyácska, se aluk, se fólia, majdnem natúr Polski, de még így is jól áll neki az ültetés.

A mai napon voltam reggel teljesítménymérésen, ami a KF-es engedélyes műszakihoz kell.Otthagytam 20 rongyot, meg a megelégedettségemet a motorral.
Sikerült nagynehezen a fals jegyzőkönyvet megkreáljuk, 28,8 lóerő, és egy kellemes 4100 fordulatnál lévő leszabályozás. Ennél szebbet el sem tudnának képzelni a KF-en.
Amúgy a rendes mérésnél 38 pacit teljesített az autó, tehát még van rajta mit finomítani bőven, hogy a 47-et megközelítse.
Bár meglepő volt, hogy a gyújtáselosztó nem volt lerögzítve, valszeg Szekszárdon a kedves szerelők a Co miatt eltekergették, és azért nincs most alapjáratom se.
Nem is gondoltam, hogy ennyit számít a gyújtás. Kb. 1mm-t tekertem arrébb az elosztón, és a 38-ból rögtön 19 paci lett. Durva.
Egy élmény volt, kb. 2 centi hiányzott, és leért volna a padnál a kipum.
Most nézem az adatokat. Még ilyen szar beállításnál is érdekesek:
Max. teljesítmény 38,3 LE 5640 U/min fordulatnál, ami 4-esben gyári 135/80 R12-es guminál 120,4 km/h.
Forgatónyomaték: 50,4 Nm. De nagyjából a 2500-5500-as tartományban is tudja közel ezt az értéket.
Max. fordulatszám: 5870 U/min -> 125,4 km/h
Mondjuk ahogy nézem, itt még nem volt teljesen üzemmeleg az autó, vízhőfok kb. 70 lehetett, olajhőfokot mérték: 75,0 Cfok.
Ja, és 2,5 lóerő veszett el amíg a motortól a teljesítmény elért a földig, tehát a keréken 35,8 lóerő volt mérhető.

Tehát van rajta mit javítani, de kezdésnek ennek is nagyon örülök, ha azt nézzük, még így is 160%-os a teljesítménynövekedés egy gyári ÚJ polskimotorhoz képest. :)

Hétfőn valószínűleg viszem újra vizsgáztatni Szekszárdra, addig állítok rajta, meg pótolom a gázbovdenről egy erős gyorsulás következtében letört darabot. :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!