2006.04.21. Péntek

Nah, akkor elmesélem a zöldkártyám történetét:

Egyszer volt, hol nem volt egy zöldkarcsibácsi, akit telefonon fölhívtam, és elújságoltam neki, hogy nincs forgalmim, csak KF adatlapom, viszont kellene zöldkártya. Azt mondta lehetetlen. Jó, akkor gondoltam elmegyek az okmányirodára megcsináltatom végre a forgalmit, törzskönyvet (12 rongy), aztán megyek zöldkártyára.

De nem ment ilyen könnyen, mert postán kellett a pénzt befizetni, meg haza kellett menjek a régi törzskönyvért, illetve a rendszámért. Miután visszamentem a kedves néni közölte, hogy nekik kellene igazolás, hogy nem kell regadót fizessek, menjek el a vámhivatalba. Hiába mondtam, hogy a mellette ülő lány mondta a múltkor, hogy nem kell, azt mondta, így nem tudja megcsinálni. Oké, vámhivatalban jót kacagtak a magyar ügyintézésen, mondták, hogy adjak be kérelmet, és írnak valami papírt. Jó, mondom minél előbb kéne, mondták, 30 nap az átfutása.

Oké, akkor forgalmim mostanság nem lesz, elmentem egy másik zöldkarishoz, akit sikerült rábeszélni, hogy szeretne nekem kártyát csinálni.

Az alapjáratot átvarázsoltuk elfogadhatóra, de azt mondja fordulaton ömlik bele a benzin, mondom tudom, enyém.

Végülis nem csinálta meg.

Így végső elkeseredésemben 2 nagyon kedves Ismerősöm is felajánlotta, hogy segít, végülis tegnap sikerült is megoldani. A cégtől kb. 5 percre volt, elvittem a papírt, munkaidő után mentem érte, és kész is volt. :)

Ennyi. Tanulság: Tessék átépíteni, csináljunk mindent egyedivé, mert akkor megbénul a magyar ügyintézés!

A vége az lesz, hogy szarni is csak úgy mehetünk el, ha a wchez vezető mérnök által tervezett útvonalon rajta van az 5000 Ft-os okmánybélyeg, és tanusítjuk a gyártó által kiadott pecsétes műbizonylattal a csésze minőségét, és még akkor sem biztos, hogy a kiadott végtermék megfelel az Unio által meghatározott emissziós normáknak.

 

Tegnap este még megviccelt a kisautó. A vízcső leolvasztotta a venti kábeléről a zsugorcsövet, letestelt, és kiverte a biztit. A vizem meg csak melegedett szép lassan.

Illetve lefényképeltem a hétvégi kuplung maradékát. :)

Könnyített kuplung Nem központosan kopott, az biztos :) Miért fő a motorom? :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!