2007.10.27. Szombat

Most szakadt egy kis időm arra, hogy feltegyem Réka motorjának készüléséről a fotókat.
Sok apró akadály volt az összerakásnál, 1-1 apróság hiányzott, pár dolog nem stimmelt, gyűrű tört, csavar megszakadt... Így javaslom, hogy senki ne akarjon úgy motort építeni, hogy következő nap külföldre akar menni vele! :) :)
A végeredmény egy kellemesen pörgő motor lett, 1-2 apróbb kijavítandó hibával:
elcsesztem a lendkeréknél lévő szimmeringet, félbetörtem a gyorsító fúvókát, magasabb fordulaton visszafullad (kondi, vagy talán ac), illetve a légszűrő tartót is újra kell álmodni.
Ezen kívül sajnos a váltóval is gond van, mert induláskor a rángat, amit sem a kuplungcsere, sem a motor-váltó tartó bakok többszöri cseréje nem oldott meg, így már csak a váltóra tudunk tippelni.
Mindemellett nagyon jól teljesítette a bejáratós útját a pécsi talira oda-vissza.
És azt hiszem, elmondhatom, hogy ez életem eddigi legszebb motorja. :)
Réka iszonyat sokat segített, és lány lévén sajna az egyszerűbb, de annál undorítóbb munkákat kapta (olajsár pucolása az alkatrészekről, motortér zsírtalanítása, stb. fúúj :) ), de nagyon kitartó volt, le a kalappal előtte. Aki még nagyon sokat segített az Faterom, Gyula, Holló, Laci, Laceee, Baz, Robi és Karcsibá volt, aki végső elkeseredésemben, mielőtt felkötöttem volna magam, megajándékozott egy új vezérműfedéllel. :)
Motorblokk éhesen Elkezdtük megtölteni a hasát :) Ezt elcsesztem: utólag ütöttem be a szimmeringet Láncra verve (már letöröltem :D ) Szorgos hangyák Holló se 100-as: öltönyben, hajnali 1-kor gyűrűzik Alakul a motortér Végső szemle. Minden a helyén van??? A sporttengely már pörögne :) Könnyű lendkerék, Mapa kuplung, rugós BIS tárcsa...ja, meg én :) Olajteknő felöltöztetve, hogy ne fázzon. :) Nem sajnáltam a pasztát Hollót ekkor már nem próbálta a családja hívni, hogy hol van. :D :D :D Gyulát sem :) Faterom imádja, amikor elhordom a csavarjait :) Hajnali fél 3: Már nem látszik a lelkesség :) Összecsíptetve a generátor Ekkor még hittem benne, hogy lesz belőle valami. :) A kipu is rajta Ac is fent Csavarkötések utolsó ellenőrzése A motortér kész Behelyezésre várva Végre a helyén Próbáltam elbújni Robi elől :) És a végeredmény :D :D :D Még indítás előtt egy gyors fotó, hátha robban :) Végülis nem robbant :D

Kommentek

obrotka gyula

Képek nem adják vissza, milyen jól mutat a matt fekete a fényes/ gyöngyözött felülettel.:(:( Persze így is baromi mutatós. :) :) :) Mikor megyünk kinyomni a szemét a motornak? :) :)

KG

obrotka gyula #7510:
Én már elkezdtem Pécsre menet. :D :D
Azt néztem most, hogy ennél azért szebb lett, mint amit itt látszik.
Mindegy, majd lefotózom akkor is, amikor a kikönyökölt hajtókarnál gyöngyözik kifelé a fekete olajsár. :D :D

Törölt felhasználó

KG #7511:
Arra kíváncsi leszek! ;)
Egyébként mennyi kajált a pécsi túra alatt?

KG

Szõr #7513:
Lefelé menetben 80-90-es átlaggal+egy félóra járatással 7,1 jött ki, ami szerintem nem olyan vészes. ;)

KeMa

Hát, nekem már így képrõl is tetszik az összhatás! Grat.!

Laceeee

Ez tényleg nagyon szép lett ;) Elismerésem. Ahogy elnézem ez az üveggolyózás a legjobb blokk tisztító eljárás. Már én is várom az én generálomat

Tibee

Nagyoooon szépességes lett! Gratula hozzá!!
Azért a fanatizmus az nagyon ottvan. Robiék Miskolcról mentek segíteni, Hollo öltönyben... Nem semmi. Minden elismerésem a csapatotoké!!! :)

nyuszy

KG #7514:
A 80-90-es átlaghoz minimum 110-120-as utazó kell, biztos, hogy ez a legbarátságosabb bejáratási forma? :D

Tibee

nyuszy #7538:
Had szokja a fordulatot. :P :D :D :D

Dömi

Jók a képek! :)
Gratu a csapatnak!

Törölt felhasználó

Gratula! Mutatós lett az új "reaktor"!

Váltónál pedig érdemes lenne megnézni a kinyomócsapágyat és az azt tartó rövid tengelyt!

KG

KeMa #7515:
Dömi #7544:
Tibee #7535:
Köszi! :)

nyuszy #7538:
Eh.
Akkor azt mondom, hogy 80-90-es átlaggal mentünk, kivéve amikor lassabban. :D

Laceeee #7516:
Köszi. :)
Jó dolog az üveggyöngy. :)

Faci #7558:
Neked is köszi!
Sajnos már régen is csinálta, és most cseréltünk csapágyat is, nyeles tengely körüli perselyt, illetve megnéztem a kiemelõ villát is. :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!