2008.07.14. Hétfő

Pótolnám az elmaradt blogolásokat, eléggé sokminden történt. Hogy ne legyen annyira uncsi, és ne kezdjen el korhadni az ujjam a sok írástól ezért csak tőmondatokban ragadnám meg a lényeget.

Saját autóm:
Kaptam nelásskirácsot, a régi emlékek miatt lehet időnként felrakom. :)
Szintereztettem, fényeztem rengeteg elemet, a futómű lassan összerakhatóvá válik.
Kovácsoltattam rugókat, illetve galvanizáltattam a csavarokat, ezek még Hollónál vannak, akinek ezúton is nagyon köszönöm a segítségét, hogy képes rohangálni a szarjaimért. :)
Vásároltam rengeteg csavart, illetve az elektromos szereléshez szükséges alkatrészeket. Lassan már tényleg csak rakni kéne összefelé...

Réka autója:
Kicseréltük az első tengelycsonkokat nem kis munka árán, illetve megállapítottuk, hogy a futóműnek megérett a teljes cseréje. Nagyrésze már megvan, csak annak is neki kellene állni.
Réka egymaga kicserélte a lökhárítóit BIS-re, ügyes vót. :)
Felkerültek a régi alufelnik mostmár normális csavarokkal, illetve megjavíttattuk az eresztő (szilikopasztával kikent :D :D :D :D ) gumit.
Bekerültek a vadi új Bimarco ülések, ebből következően a vezetési élmény iszonyat megnőtt. A következmény az, hogy mégkevésbé tudok normálisan közlekedni az autóval, így próbálom kerülni azt. :D :D :D :D

Sárga polski javításra:
Nem kis munkával végülis tegnap generáloztuk a motorját Gyulával. Ennyire retkes motort még életemben nem láttam. A 2. olajcsere után is a leengedett olaj tele volt "metálszemcsékkel", mint egy jó fényezés. Az egész motort többször ki kellett mosni, illetve pár csapágy, veztengely, gyűrűk, olajpumpa volt a cserélendő alkatrészek között. Itt jegyezném meg, hogy mindenképpen érdemes olajat cserélni normális időközönként, és rendes olajat beletölteni, illetve pucolni az olajszűrőt. Aki ezt nem teszi meg, az ne várjon túl hosszú élettartamot a motorjától. Remélem lesz aki megfogadja ezt a tanácsot, mert nekem fájt ahogy ez a motor kinézett. :)
Szinterezés első kör Pedálsor szétszedés előtt Pucolásra várva Pedálsor Gyuláról koppintva :) Pedálsor összerakva Illetve a pedálsor az autóban Csavarok a Faboryból Csomagtérzár a helyén Nelásskirács :D:D A legfontosabb dolog :D Főkábel próbálgatása Fékcső :) Végre sikerült a motorteret is kivaxolnom. Új szerzemény a kisműszerfalba :) Lengőkar végigvarrva... ...fillerezve... ...és fújva Felsorakoztak szépen Sokaknak nem tetszik, de én látom benne a fantáziát. :) Lassan ilyenekkel lesz tele a szobám :) Lökhárító csere folyamatban :) Ez nem fog rohadni (a lány fújta :) ) Üres tekintet Jól áll neki a BIS lökös Rékapolski alufelnivel Balatonakalin Tengelycsonk csere sok kedvvel :) Elrettentő példa olajat nem cserélőknek (olajteknő) További elrettentés: olajpumpa (a darabkákat nem mi raktuk oda :) )

Kommentek

obrotka gyula

A világ legszebb pedálja!! :) :) :)

Remélem nemsokára behozom az elõnyödet. :) :) :)

Egér

Ördög és pokol!!! Az az olaj nehezen felfogható :)
És az olajpumpának is csúnya színe van :D :D :D

Tibee

Egér #19976:
Azért nem csak a színe furcsa. :D Én a benne lévõ narancsárga, illetve piros izzókat is furcsállom. :D Bár tény, hogy a olajnak is asztalterítõ színe van. :D :D :D

CsuTee

Ez az új olajpumpa? én is ilyet szeretnék :D

norberto

-azók az én izzóim :) :) :) megviccelt a blog megint...

THONY

na hallod, kkor meggazdagodhattál volna ebbõl :D

Kimosni egy motort, én azt mondom 60 ezer, de csak akkor ha az õvet is belerakod :D ;)

KG

obrotka gyula #19975:
Szerintem abszolút nem vagyok elõrébb, pedálsorod kész, a fél futómûved kész, kábelköteged lepucolva, ugyanott tartasz. :)

Egér #19976:
Tibee #19977:
CsuTee #19980:
norberto #19984:
Képet kicseréltem, remélem nem kísértenek tovább Norberto izzói, mert kb. 3x jött elõ a blogolás során. :)

THONY #19987:
Elég csúnyán veszteséges volt ez a kör, de már mindkettõnket idegesítette, hogy a garázs elõtt áll.

THONY

KG #20032:
Hát gondolom:(

Siffi

Gratulálok :) Szép az autó. Ha kész lesz akkor tulajdonképpen minden csavarja vadi új lesz :P

Siffi

Gratulálok :) Szép az autó. Ha kész lesz akkor tulajdonképpen minden csavarja vadi új lesz :P

KG

Siffi #20043:
Köszi! :)
Igazából nem mondanám, hogy minden vadi új lesz, az viszont helyes kifejezés, hogy minden apróság olyan lesz, amilyennek megálmodtam. :)

Törölt felhasználó

Nah látom épül a gepe szépen :) A szinterezõk már belõletek élnek, de télleg nagyon szép lesz :)
A lengõkarra minek kell filler?? Még mindíg standox alapozóval locsolkodtok, vagy van valami olcsóbb alternatíva? :)

hollo

Randa a sárgában az a motorbelsõ :) szinte minden cserés lesz benne nem?
A többi eseményt nem kommentálom, azt hiszem tudtam róluk ? :)

KG

Dobbs/Pisti #20075:
Na helló!

Te is fent vagy a garageblogon? Nem is tudtam. :)

Sokmindent szintereztettünk mostanság, de én most inkább a galvanizálásra vagyok rákattanva. Lásd a köv bejegyzésemet! :D
Filler volt otthon, gondoltam, azt is kap az alapozóra, hátha jobban tapad a festék. Kicsiszolni lusta voltam, de nem is lett volna értelme, mert a pisztolyom el volt dugulva, és nem lett fullos a fénye. :D

Standoxot mostmár hanyagolom, az csak a bódéra kellett. A lengõkarok, futó alkatrészek cserélhetõek, ha esetleg rohadni fog. De még a lengõkart is ki akarom üregvédeni. :D :D :D :D
Most IMPA-cuccokat használunk, szakértõk szerint az alacsony árához képest eléggé a középmezõnyben teljesít. Nekem tetszik. :)

hollo #20115:
A sárga elkészült, és elõbb fullad le, minthogy kigyulladna az olaj. A fõtengely csapágyazása meglepõen ép volt a belsõ állapotokhoz képest, hengerfal is jó volt, így csak gyûrûzni kellett.
Viszont a hajtókar csapágy ferdén volt belerakva a csészébe valszeg gyárilag. :) Érdekes volt. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!