2008.08.18. Hétfő

Most hétvégén Alsóörsön voltunk. Hogy miért is?
Hát a szokásos Trabitalira mentünk le. :D
Kis hezitálás után, és az időjárás javulása után úgy döntöttünk leszaladunk, és meglátogatjuk egy kicsit agyament trabis kortársainkat. :)
Mit mondjak, megérte. Azt a hangulatot, amit egy trabis talin lát az ember, elég nehéz überelni.
Csatolok pár fotót, és videót, hátha sikerül egy kicsit átéreznetek. :)

http://auto.indavideo.hu/video/A_Trabisok_sem_100-asok__1resz
http://auto.indavideo.hu/video/A_Trabisok_sem_100-asok_2resz
http://auto.indavideo.hu/video/A_Trabisok_sem_100-asok_3resz
http://auto.indavideo.hu/video/A_Trabisok_sem_100-asok_4resz
http://auto.indavideo.hu/video/A_Trabisok_sem_100-asok_5resz
http://auto.indavideo.hu/video/A_Trabisok_sem_100-asok_6resz


Jah, Dömiéknek üzenem, hogy egy szódásszifon segítségével tudatosítottuk a trabantosokban, hogy mi is az a 'fény'. Nagy buli volt... :D :D :D :D :D :D
Alsóörs 2008. Nem mai darab :D:D:D:D EGYKERÉK oda lett... :) A földön az gumi :) Túrakocsi Gumifüst - imádom!!!! :D Varnyú Szőrnek :D Falazott trabi Matyi autója (intercooler rulez) Kombi szedán Tálcamester Egymásnak farral Igyekeztem stílusos képet csinálni :) Bárhonnan nézve ez gyönyörű Wartburg szekció Spoiler Román különítmény A másik szépség! Vajon mit néz a lány? Hát a kockás műszerfalat :) Az orr Ők már eleget ittak :) Halláskárosult Az év autója 1985 :D Egy szép vartyogó Gyűjti?? Darti-kocsi Még egy számomra tetszetős darab Egy csinos autó Gyulának :) Életveszély Leselkedik a kisautó 16 Matyi motorja No comment Csinoska Matyi trabija (130 ló mérve) Ugyanennek a gumija és motortere Vasárnap reggel A menü Női autó És végül a KEDVENC TRABIM, amit újra vezethettem!!!

Kommentek

Tibee

Jajj de szííípek! Biztos naggyon jó volt. Tálcás pörgés és az orr RULEZ! :D A legszebb meg a 22. képen lévõ kicsit RAT-es példány. :)

Törölt felhasználó

Tibee #21582:
a 76-os számmal az oldalán?
szép példány ott áll mindig a munkahelyem közelében, és mi is mindig megcsodáljuk, nap mint nap... sajnos nem is olyan régen egy paraszt nekicsokólt, de szerencsére hamar megcsinálta a gazdája :D

Lajoska

Hû, mennyi Trabi!

A rövidített verzió nagyon beteg ötlet, de kipróbálnám. (34., 36. kép)

Tibee

FanTomee #21584:
Jajaja. Arra gondoltam. Autóstílusban az áll hozzám legközelebb. :) Pedig régen hogy' odavoltam a nagy mûanyaghalmazokért. :D :D

viandr

Nagyon brutálisak a képek is, és a videók is. Jó móka lehetett :D
Kb. hány autó lehetett lent a talin?
Jelentõsen több, mint kispolski talin a kisautók száma?

KG

Tibee #21586:
Jól néz ki az az autó, vetekszik a matt feketével. :)
A kétütemû repedtfazék hanggal pedig még jobb. :)

Lajoska #21585:
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem a képismétlésre.
Kipróbálásra lehetõség adott lett volna, de féltem, hogy mi van, ha egy kicsit továbbfordul... :D

KG

viandr #21587:
Kb. 200 autó, aminek a 90%-a trabi, illetve wartburg. :)

Tibee

KG #21588:
/1 Na igen. Van egy kék kombi itt nálunk Tarjániában, amit csinálgattam motorikusan (ott is a karbi szarakodott, mi más :D :D ) Na, az amikor beröffent, akkor azt hittem magamhoz nyúlok. Valami egyedi sportdob van rajta és atom jó hangja van szerintem. Szép érces és MÉÉÉÉLY! :D :D :D
Ez az: http://www.youtube.com/watch?v=z28O2w3ynjw

obrotka gyula

Színes paletta, bár igazán igényes autó náluk sincs sok. :) :)

THONY

Huhh biztos kafa volt :)

Az a fekete waresz k-jó. De az a nyitott trabi a muzeumi kordonszallagal az ajtója helyén nagyon vicces :D
De remélem tisztában vagy hogy ez árulás, más márka talira menni :D

Elképesztõ mennyivel többen vannak mint mi:( Mondjuk lehet azért mert a PÓKI mindíg elit volt :) És még masem juthat bármilyen tarajos fejûnek :)

obrotka gyula #21591:
Egyszer látnám, hogy valamire azt mondod ez tökéletes, ez igényes.... Olyan szerintem nincs is :D

KeMa

THONY #21592: a gyárilag nyitott trabinak gyárilag lánc volt az ajtaja helyén.

Az meg, hogy többen vannak, azért is lehet, mert a TWK 1994-ben alakult, a Club126 meg 2005 környékén ;)

obrotka gyula

THONY #21592:
Tökéletes sajnos nincs, ezt be kell látnom.

Van egy metálkék kombi trabi, hozzá való utánfutóval, na az igényes. Szép részletek, tökéletes összhang. Na jó a beltér nem sikerült teljesen. :) :) :) Amúgy bogarak körül érdemes keresni olyat, amire azt mondom, hogy hú baszd meg, ez hibátlan. Esetleg egyes Golf-ban pár darab, ami hasonló.

KeMa #21593:
Meg a Trabi már elég régóta kultusz. Polskiról viszont most kezdem érezni, hogy fogyunk. Minap Rékáéra is úgy vigyorogtak a németek, ahogyan 500-asra, vagy veteránra szokás. Jó lesz ez, csak várni kell a sorunkra. :)

Dömi

Tavaly én is benéztem erre a talira, akkor nem voltatok mocskok! :)
Örülök, hogy terjed a fény! :)

Buszos Petya

ORR for prezident!!! :D :D :D

obrotka gyula #21594:
Arra a metálkék, Mattig-felnis, Waresz motoros kombira gondolsz? Az asszem fehérvári járgány, de a tulaj mesélte, hogy még Zwickauban is a csodájára jártak. Nem kis pénzbe van a csávónak, de tényleg gyönyörû az a gép.

Tibee

Buszos Petya #21619:
Van róla egy 4 oldalas cikkem valamelyik Tuning újságban. Atom egy gép. Asszem másfél millába van. Könnyen lehet Fehérvári, mert tavaly a Nyári talin a szépségversenyen kinnt is vóóót. :)

Buszos Petya

Tibee #21621:
Nem másfél, hanem kettõ. ;) Amúgy sajnos ritkán látni errefelé, nem túl gyakran hozza elõ a srác. :(

Tibee

Buszos Petya #21625:
Ja, akkor rosszul emlékeztem. :) Nem is csodálom, hogy riktán veszi elõ, bár ha nekem lenne ilyenem, nem bírnám ki, hogy legalább jóidõben használjam. :D

KG

obrotka gyula #21591:
Ahogy elnézegettem az autókat nekem az a véleményem, hogy a trabisok is inkább folyamatos használatra építik az autót, és nem kiállításokra, meg ilyesmikre.
Legalábbis volt amelyiken látszott, hogy egy rakás pénz/munka volt benne, de ott is a motor, hajtás, futómû erõssége volt a fõ szempont, hogy az utcán tudjanak meglepetést okozni.
Csilivili trabit talán én is a metálkéket tudnám mondani, meg volt régebben egy metálbarna kombi is, az még gyönyörû volt.
Amúgy a metálkék kombi is képviselte magát ( http://kepfeltoltes.hu/080819/IMG_0052_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ), de a kép elkészültekor már valószínûleg hazafelé igyekezhetett, mert többet nem láttam.

Viszont lóerõ szempontjából iszonyat haladnak a trabisok, egyre több náluk a komolyabb motoros autó. Van ugye Janié, ami 1,3, dupladellortos, 96 lovas, volt egy 120 lovas 1,6-os, a srác gépészmérnök, és a motor tuningolásából írta a diplomamunkáját :) , volt ugye Matyié, ami 1,3 turbo, 130 ló. És még volt egy rakat trabi, amelyik úgy ment, hogy még tippelni sem tudtam mi lehet benne. Jah, és a 2000-es motoros most kint sem volt. :)
Mi meg szarakodunk itt a 900-asokkal, meg a 45 lóerejükkel, kicsit le vagyunk maradva. :) :) :) :)
Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy mit csináltak a piros-fekete púpos trabival (asszem valamelyik videón is rajtavan), kétütemû volt, de hát az úgy ment, hogy némelyik négyhengeres trabit is megszégyenítette. :)

obrotka gyula #21594:
THONY #21592:
Tökéletes valóban nincs.
Én is tökéletesre akartam csinálni az enyémet, de rájöttem, hogy az kivitelezhetetlen, vagy esetleg egy lakás ára+10 év munka... :)

obrotka gyula #21594:
Ezt én is észrevettem, hogy ahol csak megjelenünk az autóval, ott mosolyognak az emberek, és örülnek, hogy látnak ilyet. Egyre jobb tényleg a helyzet.
Múltkor a Vácin egy Maruti hátsó ülésérõl mutogatta a munkás srác a hüvelyk ujját, pedig se nem toltam Réka autójának, se nem siettem, semmi. De aztán lehet, hogy az szerény személyemnek szólt inkább. :D :D :D :D :D

obrotka gyula

Buszos Petya #21619:
Arra.

Tibee #21621:
1,5M az annyira nem is vészes, ahhoz képest, hogy milyen aprólékos például a motortér.

Buszos Petya #21625:
Akkor kettõ. :)

KG #21633:
Nekem az tetszik benne leginkább, hogy a motor is úgymond tuning, de megmaradt a lelke a kocsinak azzal, hogy kétütemû.

Szerintem nem lemaradásról van szó, egyszerûen nekik beletaknyoltak gyárilag egy olyan motort, amit lehet tovább tuningolni, cserélni, a lebukás komolyabb kockázata nélkül. Ezzel együtt szerintem a Trabant sem alkalmas 100 ló cipelésére, komolyabb erõsítés nélkül.

Négyhengeres Trabit én is szégyenítettem már meg. :) :) :)

Inkább a 10 év kell a tökéleteshez. :) :) :)

Én anno az Obi parkolóban lepõdtem meg. Régi Audi tele dakotával és nem a szokásos "Nézd má geci tuninungpószki", hanem "Szia! Szép az autód, sok pénzben van már?" Persze utána lefelé kerekítettem erõsen, ahogyan Tõled tanultam. :) :) :) :) :) No meg a németesen hibátlanra restaurált kabrió Mercededesbõl felvillanó hüvelykujj is jól esett anno a Deákon. :) :)
Nem lesz ez rossz, lassan lesz becsületük ezeknek a kocsiknak, pláne, ha az összes komolyabban felújított darab egyszerre az utakra szabadul. :) :) :) :) :) :)

Tibee

KG #21633:
Jajjj, az a barna kombi az egyik szivem csücske. Asszem Tibke tulajdona. Az is valami eszement jól néz ki. :)

Buszos Petya

obrotka gyula #21637:
Jah, a trabisok a gyári 1.1-es miatt helyzeti elõnyben vannak, mert az simán megcsinálható széria VW alkatrészekkel 1.6-osra, nekünk meg nem volt ilyen opsön.
De egyetértek, hogy Trabiból (meg Wareszbõl is) a zweitakt az igazi.
Ha lett volna 126-osból is gyári 1.1-es mondjuk,akkor az jó buli lenne.

Amúgy az én - meglehetõsen szakadt - verdámat is szokták néha dícsérni járókelõk, meg ilyesmik, pedig messze nincs azon a szinten, amit becéloztam. Az emberek szeretik a Póckit, ennyi. :D :D

KeMa

Buszos Petya #21642: nomeg dízelesíteni is lehet :D Nekem ez az álmom :D

THONY

obrotka gyula #21594:
Azt meglesném egyszer közelrõl, hagy lássak egy igazit :D

Amúgy most láttam egy amcsi c kategórisá filmet, amiben azzal régiesítették rómát, hogy telelökték kis fekete rendszámos 126-osokkal, meg 500-okkal :) Lehet filmsztárok leszünk, mint a zsigák a keleti szintereken játszódó amcsi filmekben?


KG #21633:
Pedig a tiéd nagyon közel áll jozzá, még a pöckökbõl is feketét kerestél! A kis maximalista :D
Bár énis lecseréltem a 4 fehéret amikor látam a talin hogy nektek van fekete :D :D

KeMa #21593:
Pedig én azt mondanám, hogy mert a kispók nem mindenkinek elérhetõ :D :D :D :P

KeMa

THONY #21711: Jó, mondjad azt.

Buszos Petya

KeMa #21643: Mármint rémálom, ugye? Dízelt még akkor se ha gyári. Benzinest dízelesíteni meg aztán végképp nem. Láttam már dízelesített kupé Mercit, vazze, tényleg majdnem elsírtam magam. :D :D

KeMa

Buszos Petya #21728: Dízel kupé merci? Ez olyan, mint a dízel kabrió I-es golf... Piros lámpánál utolér a füstöd....

Én komolyan bevállalnám... Mekkora oltás már, Wartburg 1,6D :D

Buszos Petya

KeMa #21734:
Áááá, akkor már inkább egy Opel Senator 1.0, vagy egy Dodge Charger 1.9 TDI. Nah, az tényleg oltás.

KeMa

Buszos Petya #21737: 1,6-os benzines zil, naaa, naaaaa? 2 ezres Szergej? :D

Buszos Petya

KeMa #21758: Pedálos Moszkvics? :D :D :D Nekem olyan volt is.

KeMa

Buszos Petya #21765: Miért nem csinálod meg olyanra a mostani moszkvádat? :D

Buszos Petya

KeMa #21772: Mert az túl sokat fogyasztana. :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!