2009.04.20. Hétfő

"Itt a tavasz..." :D :D :D :D :D :D :D
Történt a mostani szép szombati napon, hogy kispolskiklubbos bobozás lett kiírva programként az Oldtimer Expo látogatása előtt. Én erről önző módon szándékosan lemaradtam, mivel autót akartam szerelni. Legnagyobb meglepetésemre a bobozást néhány klubtag önkényesen kihagyta, jöttek sorban a telefonok, és helyette a garázsnál termettek ők is, hogy beszélgessenek, segítsenek, vagy csak benézzenek. Voltunk elég szép számmal: Réka, Bazék, Cincinlovagék, Gyula, Pety@, Pocok és Dudás Jani (DJ) trabantos barátom. Mivel nem akartam nagy dobra verni, így a résztvevők többségében csak 1-2 óra után fogalmazódott meg a gondolat, hogy miért is pörgök annyira a garázsban: útvonalengedélyem megvolt, és már nem sok hiányzott ahhoz, hogy a kocsi összeálljon olyan szintre, hogy egy próbakört lehessen vele menni. Úgyhogy megfogadtam, kijutok vele az OTExpora. De ezt még akkor sem hittem el, hogy menni fog, mikor kitoltuk a garázsból.
Előtte még beszereltük a Katona Gábor névrokonom által gyártott állítható Bilstein gátlókat hátra, és a szintén általa felkeményített első gátlót, amit még előző este lefújtam. Sajnos a szín sem lett a legjobb, meg a fújás minősége sem, de ez már nem aggasztott, mert elértem a lefosom állapotot. :) A gátlók kicsit túl kemények is lettek, az elsőket alig lehetett széthúzni, a hátsók összenyomásával meg már nem is próbálkoztunk. :)
A hűtőventillátor relézésénél volt még egy kis hiba, amire még nem jöttem rá, így szimlán bevezetékeztem egy másik kapcsolót az utastérbe neki.
Rövid melónak tünnek ezek, de mégis 5 óra körül döntöttem úgy, hogy kitoljuk. Élmény volt, nagyon jól esett, hogy mindenki egy emberként izgult a próbakör miatt. :)
Nagy nehezen beindult, szakadozva, akadozva elmentem vele a Hungária körútig, meg vissza a benzinkúthoz. Ott kerékpumpálás, tankolás bele (itt örültem, hogy a Holló által szerzett betöltőcső visszacsapó szelepnek jó a mérete, és belefért a pisztoly). Majd a motortér átnézése. A régi nívót szépen kilökte, úgyhogy a szépen összerakott motor már csillogott az olajtól. :) Kapott új nívót, illetve fülre egy kis beállítást, és már lehetett vele pörgö kerekekkel indulni. :) Miután még a szép tengelyes alapjáratot is beállítottam, összepakolásztunk, és elindultunk az Expora némi vízforralással és biztosítékkiégéssel fűszerezve.
Végeredmény:
Az autón még nagyon sok meló lesz, de meglepően kevés műszaki hibát produkált annak ellenére, hogy minden frissen volt összerakosgatva. Alapjába véve minden olyan, amilyennek megálmodtam, és ez rettentő boldogsággal tölt el. A feeling, a hangok, a zörgések, a futómű keménysége, a bódé meglepően iszonyatos merevsége, a szagok, a kényelmetlenség, a gyorsulás, a váltókar megfogása, a komfortnélküliség, az arckifejezések, a hűtő miatti hőhullámok, minden ugyanaz, mint amit akartam. :D :D :D :D :D :D :D :D
Aki ott volt, és segített, szerelt velem, bátorított, akár csak dumcsizott, vagy jött velem fuvarozgatni, vagy csak mellettem autózni, annak nagyon köszönök mindent. Remélem egy kicsit érződött, hogy mennyire vártam 2 és negyed év után ezt az időpontot. :)
És mindenki másnak is, aki bármilyen formában segített! (túl hosszú lenne a felsorolás :) )

Ui.: Sajna videót nem tudok feltölteni most valamiért, így ha esetleg valakinek van a poszthoz kapcsolódó, arról a linket szívesen fogadnám.
Szebb gátlók Csúnyább gátlók Hátsó futó Első futó Tankolás után Végre újra az úton Az első vízforralás :) Mindent vigyetek próbakörre, csak biztosítékot ne! :D Rakparton megpihenve Az eleje még magas A lánynak tetszik. :) Nyaplemente A lelkes kis csapat :)

Kommentek

Marczin Róbert

Jó lenne ha nem hazudoznál, és nem állítanál hülyeségeket. :D :D :D :D :D :D
Ezt mind te írtad egyedül???? :D

Lajoska

Marczin Róbert #32507:
Most miért? Úgyis mindenki tudja, mit akar írni. :)

KG

:)

Marczin Róbert

Lajoska #32508:
Valami ilyesmit sejtek, mivel lelõtték a meglepijét. :(:(:(:(:(

Marczin Róbert

KG #32509:
Én most már csak azért sem írnék semmit, hogy megnézzem mennyien írnak a semmire valamit. :D :D :D :D :D

Törölt felhasználó

Én már nagyon vártam, hogy ez a három pont megszülessen :D

KeMa

Igen, énnekem is elállt a szavam, amikor megláttam :)

Marczin János

Sajnálom ,hogy lelõtték a poént ! Komolyan... De azért örülök ,hogy már tudod használni a kicsikét ! Gratula ! :D

Marczin Róbert

Marczin János #32517:
Használni soha nem fogja tudni... :(:(:(:(:(




Ahogyan hallottam, már az elsõ útján megcsúszott a gumi, felbõgött a motor, elfordult a kormány... és nem ebben a sorrendben. :D :D :D :D

Lajoska

A gátlók nagyon tetszenek ebben a kék-sárga színösszeállításban. Elgondolkodtam, hogy ha az újjáépített Benõ motorburkolatai ilyen sárgák lennének, mit mutatna az összkép.

KG

Jó közönség vagytok, hogy Titeket már 3 pont is érdekel. :D :D :D :D :D

A poén nem volt lelõve, mert az OTExpo volt a poén, és az bejött. Kispocokék arckifejezése meg minden poénnál többet ért, amikor tudatosult bennük, hogy nem viccelünk, a kocsival megyünk az expora. :) Az egyáltalán nem volt megbeszélve, hogy a jelenlévõk egy kukkot nem szólnak utána itt, vagy a klubos fórumon a dologról, de így utólag megmondom õszintén, hogy nagyon tetszett a megállapodás nélküli hallgatásuk. :D :D :D :D :D :D :D :D Így köszönöm is nekik.
Mondjuk ha Geri nem leplez le a csevegõben, akkor ebbe a bejegyzésbe a 3 ponton kívül egy rakparti kép került volna fel kíváncsiságból, ugyan kinek esik le elõször a dolog, hogy ez már nem a garázs, és nem is photoshop. :D :D :D :D

Lajoska #32521:
A Bilstein hivatalos színei nekem is nagyon bejönnek, kékhez megy a sárga. :)

KG

Marczin János #32517:
Köszönöm!
A használat még odébb van, de már van fény az alagút végén. :)

Marczin Róbert #32519:
A 3 kerekes kanyart meséltük? Csak nekem az elejét emeli az állítások szerint. :)

Laceeee

Minden elismerésem, gratulálok a próbakörhöz és hogy végre újra emelõ nélkül volt egy kerék a levegõben :)

gylac

Nagyon szép lett! Gratula :D :D :D :D

Egér

Örülök, hogy ott lehettünk ;) :) :)

Tibee

Sok-sok Gratula kolléga! Über az autó, ÜBERR! :)

Plósz Gyula

én elsirtam volna magam amugy a helyedben ;)
amugy nagyon jol áll a kislökös :D

Steveee

Asztapicsa!!!!! :D (Vagy hogy szokták mondani. :D )
Qva szép, de ugye majd mennek elõre is a fehér Zsiguli felnik? ;)
Sajnálom, hogy nem láthattam az Expon.:( (Csak vasárnap voltam kint.)

KG

Laceeee #32527:
Részemrõl meg minden elismerésem a fényezéseidhez, nagyon megdobták a kocsi kinézetét. Köszönöm még1x!

gylac #32529:
Köszi! :)

Egér #32533:
Ha most autószerelõ mûhelyem lenne, tuti felvennélek kollégaként, olyan lelkesen segítettél, és mire nekem már eszembejutott, hogy kell egy villáskulcs, addira már nyújtottad. :) Köszi!
Kipuszerelés mikor esedékes?

Tibee #32535:
Ha valóban így van, akkor hasonlít ám a Tiedre. :)

Plósz Gyula #32542:
Sírás nem volt, csak hidegrázás, meg remegés végig. :)

R. István #32543:
Felni ez lesz rajta: http://garageblog.net/image.php?image=9348&width=580
De a fehér zsiguli kerék is megmarad... :)
Expon nem sokat voltunk kint, szombaton kb. 7-9-ig.
De majd meglássuk, hogy május 1-re ki akar-e menni a szekér. :)

Egér

KG #32544:
Ha kitalálok valami idõpontot, akkor szólok és összehozzuk.

CsuTee

Naggyon áálllat vagy :) Gratulálok a kocsihoz, ezek miatt sajnálom hogy nem vagyok Pesti vagy legalább környéki, de jó lett volna ott lenni ebben a pillanatban :)

Pocok

Jössz nekem egy huszassal a bizti miatt :D Videókat megkapod majd,mert készült pár :c) A lengéscsillapítót nem volt nehéz széthúzni> ;) :P

Pocok

KG #32525:
A kép is nagy poén lett volna,de talán így is jól jött ki :D

norberto

Aztamindenit, le a kalappal. Nagyon szép lett!!! : )

Grosso

Már többen elmondták elõttem, de én is csak gratulálni tudok. Nekem is fura kockák nélkül, de izé... rosszat akkor se tudok mondani rá :D Asszem célegyenesgyanús a helyzet :D

Bálint Károly

örülök, hogy "kész". sok örömöd leld benne :) :) :)

Buszos Petya

Asszem sokan vártunk erre a pillanatra. Még így a bejegyzést olvasva is vigyorgok, egyedül azt sajnálom, hogy nem lehettem ott. Gratula, riszpekt, meg minden, így sokadszorra is. :D

Marczin Róbert

[b]Én leginkább azt kívánom, hogy használd egészséggel barátom, mert megérdemled! S remélem örömöd leled majd benne mindig, valamint hogy nem érnek olyan szerencsétlen esetek, mint anno engem.
Vigyázz rá, hogy õ is vigyázzon rád, rátok. ;)
De!!! Azért sírjanak a gumik, ordítson a motor, nyikkanjon 3-ban, csússzon meg a keresztezõdésben keresztben amikor te akarod, pisiljenek utánatok a lányok, verjék a srácok a faszukat, hagyjon ki a "pészmékere" mindenkinek, csorogjon a nyála a sok mûmájer köcsögnek, sírva zokogjanak örömükben a Tesco-s tuningerek, álljon el a lélegzetük a mûszaki vizsgáztatóknak, és ismerjék el a gépkönyvet kiadók a munkádat ha meglátnak ezzel a szép autóval!!![b]

Törölt felhasználó

gyünyörû lett :P gratulálok

Laceeee

KG #32544:
1/ ha anno úgy alakult volna én szívesen megcsináltam volna rajta a teljes fényezést. Azért remélem más legalább ennyire igényes építõnél lesz alkalmam ilyet csinálni :)

Marczin Róbert #32568:
ezt olyan szépen leírtad, hogy a könnyem is kicsordult (Magyar fokhagyma én így szeretlek téged :D )

Egér

Marczin Róbert #32568:
Mindig is sejtettem, hogy a zord külsõ, érzõ szívet takar :) :) :)

Buszos Petya

Laceeee #32571: Kinyomom purhabbal a likakat, aztán viszem hozzád a jövõ héten a kocsit fényzeni. Na boldog vagy? :D :D > ;)

Laceeee

Buszos Petya #32577:
sok C2H5OH tartalmú folyadékodba fog az kerülni :D :D

Tibee

KG #32544:
/4 Valóban így van. :) Élõben nézegetném már nagyon. :) Minnyá' lemenek a garázsba, aztán keresek még egy pár hengert a kocsiba. De most, hogy belegondolok, az enyém az legalább 7 hengeres lesz. :)

Buszos Petya

Laceeee #32578: Nem fenyegetésképp mondom, de ha eljutok végre oda, hogy végre ki legyen lakatolva a kocsim, akkor lehet, hogy rádbízom a pingálást. Ha ezen múlik tartályautóval viszek pálinkát. :D :D Na mindegy, még nem tartunk ott sajna. :(

hollo

Nagyon tutti a kis méregzsák, remek volt kipróbálni :D

Pocok

Buszos Petya #32566:
Õszintén szólva nagy megtiszteltetés volt,hogy ott lehettem,és hálát adok ezért!Tényleg felemelõ érzés volt,és ahogy KG írta,egyként izgultunk az elsõ körért :)
Tényleg gratula hozzá.

Laceeee

Buszos Petya #32588:
de csak azért mert még nem vettél purhabot? :)

KG

CsuTee #32550:
Köszi! Majd máskor, majd ha a totálkár után újjáépítem. ;)

Pocok #32552:
Aztapicsa. :) Majd adok másik 20-ast, mert ez már bekerült a szerszámosládámba tartalék alkatrész gyanánt. :) Kamat? :)
Videót köszi majd!

norberto #32554:
Köszi!

Grosso #32558:
Kockák hiányoznak, de megleszek nélkülük. Legfeljebb majd a Lada kap. :D :D :D :D

Bálint Károly #32559:
A sok öröm már megvolt ahhoz, hogy azt mondjam, megérte. :)

Buszos Petya #32566:
Asszem legjobban Réka várta már a dolgot, mert imádta, hogy a garázsban éjszakáztam. :) Ehhez képest tegnap megint hajnali 2-ig ott melóztam a kocsin. :)
Köszi Neked is!

Marczin Róbert #32568:
Ez nagyon szépre sikerült, köszönöm! :)
Jah, és örömmel értesítelek, hogy nem felejtettem el vezetni, bár már nagyon hiányzott a dolog. Akkora élmény volt Bazzal otthagyni a népet a Hungárián... :D
Azt nem tetted hozzá, hogy csak ritkán törjön el a féltengelyem... :D :D :D :D :D :D

Suhajda Dávid #32569:
Köszi! :)

Laceeee #32571:
Ha anno úgy alakult volna, akkor meg én csináltalak volna meg, de sajnos fiú lettél. :D :D :D :D :D :D :D
Amilyen szép lett a hátfalam, meg a lökösök, asszem nem jártam volna rosszul a Te fényezéseddel. De már erre is csak azt tudom mondani, hogy majd a Ladát. :D

Tibee #32587:
Akkor az enyém 10 hengeres. :)
Május 1-re nem akarod összerakni a szekeret? :)

hollo #32589:
Másnak nem is mertem volna odaadni. :) A Tied is jó volt, csak a béndzsa váltásomat sajnálom. Remélem azóta sikerült megoldani a kulisszát.

Pocok #32591:
Ez kedves. :) Örültem Nektek!

obrotka gyula

Neked lett igazad a rendszámmal kapcsolatban. :) :)
Teljesen más így minden, mint a garázsban. :)

Tibee

KG #32608:
/10 Már holnapra össze akarnám rakni, csak hát még vannak akadályok. :)

Lajoska

Tibee #32615:
Csak egy A-kadály van... > ;)

KG

obrotka gyula #32612:
Miben volt igazam? Hogy szar a rendszám? :)
Nagyon durván más, sokkal jobban tetszik a színe, meg minden.

Tibee #32615:
Leugorjak segíteni? :)

obrotka gyula

KG #32624:
Így kinn tényleg nem mutat jól a rendszám, talán picit feljebb kellene tenni.
A színét én is néztem, hogy némelyik képen tökre el van találva a gyári szín. :)

Steveee

KG #32544:
Utolsó.) Szerintem akarjon kimenni, az enyém is ott lesz. ;) :)

Tibee

KG #32624:
/2 Ha csak ennyin múlna... :D Báár, holnap ha minden igaz életre kel az elektronyos rendszer. :D Már vááárom. :)

Buszos Petya

Laceeee #32597: Nem, inkább sziloplaszttal javítom. :c)


Kopányi Sándor

Gratulálok, hatalmas élmény lehetett!!! ;)

Pocok

KG #32608:
Na azt ne mond,hogy elnyelte a csomagtartó,vagy beesett a perselybe :c) Az nagyon nagy volt,amikor kiköpte a 20-ast,a venti leállt,és olyan perselyes hangon esett le a fenékre :c) :c) Azon nagyot nevettem,azt mondtam,hogy eddig ment a 20-as :D

KG

R. István #32631:
Ígyis-úgyis találkozunk, mert ha más nincs, viszem a Ladát, 2007. május 1-én is jól érezte magát. :)

obrotka gyula #32630:
Rendszám nem megy feljebb hátul, mert már át van lukasztva a háztetõ. De ugye azt még fényezés elõtt tettem, amikor még kockákat is akartam.

Ráadásul a hátfal színét is szépen eltalálták.
Jah, Robinak üzenem, hogy a hátfalammal remélem én is bekerültem a "felújítottam, de már újra kellett fújni legalább 1 elemet" klubba. :)

Tibee #32634:
Akkor feltöltöd az akkut, és önindítóval legurulsz Pöstre. :)

Kopányi Sándor #32646:
Az volt, még mindig ráz a hideg, ha rágondolok. :)

Pocok #32697:
Az nagy móka volt, remélem a fék is ilyen pénzbedobós-lejárós elven fog majd mûködni. :D :D :D :D

Tibee

KG #32712:
/2 Én is lehetek klubtag a csomitetõ miatt? :D :D
/3 Akkor kell 4 önindító, és akkor összerekes lesz a Pók. :D

Steveee

KG #32712:
1.) A Ladát már volt szerencsém 05.01-én megcsodálni, kép is készült róla. :)

Horváth András

Hát ez hihetetlen! :) :) :) Milyen szép hangja lehet... :)

KG

Tibee #32719:
1: Újra lett fényezve???
2: :)

R. István #32720:
2 éve?

Horváth András #32737:
Csak kívülrõl... ;)

Steveee

KG #32739:
2.) Ahogy mondod. :)
Kééép:
http://kepfeltoltes.hu/090423/FILE0190_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Õket pedig tavaly 05.01-én kaptam le. :)
http://kepfeltoltes.hu/090423/FILE0127_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090423/FILE0128_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

KG

R. István #32747:
Keményen nyomod. :)
Nem gondoltam volna, hogy bárki lefotózta ott a ladámat, ugyanis az volt a legcsúnyább ott.
Viszont ez a kép jól sikerült róla, ennek örömére lehet, hogy a hétvégén újra felpolírozom. :)

Steveee

KG #32748:
Én sok autós rendezvényen ott vagyok ám. :D Legalábbis ahol szocialista autókkal foglalkoznak ott 99%. :) Sõt, a tavalyi Volks & Roll talin is ott voltam egy Bogárral, és ott is le lett fotózva (többek között) az összes Pócki. :) (Tiéd is! :D )

KG

R. István #32749:
A Volks & Roll iszonyatos nagy buli volt. :)
Az én polskim biztos nem volt ott, legfeljebb Rékáé (DKU).

Steveee

KG #32765:
Na igen, rá gondoltam. :)

Tölli Imre

Ezuton szeretném megköszönni a csomitér gumikat!! majd rendezzük ha összefutunk :) Gratula a géphez :) Picit irigy is vagyok,de kellett nekem ekkora fába vágni....... :)

KG

Tölli Imre #32931:
Nagyon szívesen! :)
Ne legyél irígy, nemsokára Te is megleszel vele. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!