2009.08.17. Hétfő

Mivel durván egy hónapja nem blogoltam, így megtenném.
Az autóval sikeresen megjártuk a nyári találkozót, ahol kapott hideget-meleget, napot-esőt, hajtást és kímélő tempót.

Sajnos a fék egyre rosszabb, közben cseréltünk főfékhengert is, de nem oldotta meg a problémát. Vagy a kézifék kavar be, vagy nem tudom, hogy hol a hiba. Mindenesetre most rendeltem a Polimpexből egy szett fékpofát, hátha esetleg a jelenleg benne lévő új LPR-ek haldokolnak.

Ami még kiábrándított, az a motorháztető fényezése. Lakkcipőt ezúton csókoltatom.
A meleg hatására az íveknél szabályosan elvált a festék és tenyérnyi foltokban hólyagosodik fel. Egyelőre csak a motorháztetőnél jött elő ez a hiba, máshol nem, így reménykedem, hogy "csak" az 1k-s Standox alapozót nem bírta elviselni a filler. Szerencsére egyedül a motorháztető készült ezzel az anyagkombinációval.
Lakkcipő természetesen nem elérhető már, állítólag abba kellett hagynia a szakmát.
Én meg ittmaradtam egy k@ drága fényezéssel, aminél előre kifizettem még két lökhárító festését is, amit ugye elfelejthetek. A kereszttartóm le sem volt belülről lakkozva, de a lakatos is elcseszte, így azt már régebben Laceee újrafújta nekem, várhatóan a motorháztetőnek is ez lesz a sorsa. És akkor még a bódén lévő apróbb fényezési hibákról nem is beszéltem.
Úgyhogy jól nézze meg, hogy ki hova viszi fényeztetni a kocsiját!

Az autó jelenleg a garázsban pihen, bár egyre jobban hiányzik ismét. Sajna idő és pénz hiányában áll a munka, és kezdem megkérdőjelezni, hogy idén le fog-e papírozódni????

Hogy ne csak negatívumokat írjak: Újra rá kellett jöjjek, hogy nem bírok 50-60-70-es iramot autózni vele, legfeljebb csak kettesben. :) A köszörült tengely miatt nagyon kívánja a fordulatot, alacsony pörgésnél még hajlamos a rángatásra is. Úgyhogy a kellemes 4-esben 50-el gurulás elfeledve, arra ott a Lada. :)

Fotózni nem tudok mostanában, még mindig gép hiányában, de szerencsére néhányan lefotózták a vasat a nyáritalin, így összeválogattam néhány képet a saját örömömre. Ezt megosztanám Veletek IS.
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki lefényképezte a kocsit. Csajosnak különösen, mert nagyon jó képeket csinált róla.
Jelen helyzetben éppen le se szarom. :) Ég a napmelegtől a versenypálya aszfaltja, cicis leányok indítanak rajta... Megállított a rendőr :) Tömegben magányosan Tömegben nem magányosan Tibee fotózta a részleteket is :) Felvonultunk... ...és integettünk. Pihentünk Szlalomoztam Versenyzett Réka is Gyorsultunk villanyautót is Néha bolond lányok ugráltak mellette Néha körbepakolták cuccal Néha meg csak mosolyogtak mellette A furcsa figuráktól azért féltem :D:D:D:D Jól bírta a kínzást Tesók A mosoly azért megvolt :)

Kommentek

Laceeee

Szedd le a cuccokat, átcsiszoljuk 800-as papírral az egészet és mindent lefújunk, esetleg gittelünk is egy kicsit :)

Csajos itt most füvezhetsz :)

Soma22

"libabõr a kézen, és a szõrszálak a háton, legalább úgy állnak ahogy a lábam áll a gázon..."
;)

Törölt felhasználó

Óh, köszönöm, hogy kiemeltél a bejegyzésedben! Ez megtiszteltetés!!! A bolondért meg jár Neked valami: BUZI!!! :D

És én még Lakkcipõhöz akartam vinni...:s De jó, hogy az anyagiak közbeszóltak!!!


Laceeee #37087:
Nah, én meg vártalak a másik bejegyzésben!!! Nézd csak meg!!! :D

Soma22 #37089:
Mi van Veletek??? :D
Költõre ittátok magatokat???

Buszos Petya

Hûbasszus, részvétem a fényezés miatt. Elég szarul adja ki, hogy iszonyatos mennyiségû pénzt, meg munkát beletolsz a járgányba, aztán más hanyagsága miatt meg ilyen dolgok jönnek ki rajta. :(

Pont a fék gyengélkedik? Hiszen azt nem is használod... :c) :D :D :c)

baz

Huu Bazzz!!!
Hogyhogy nem elerheto? Megszunt, eltunt? Nem dolgozik mar ott? Nem tudod hol lakik? lemegyunk hozza es R- beszelgetest kerunk tole!! Komolyan mondom!
Az enyemen is voltak hibak, es fentartottam egy 10 est, Mivel nem jelentkeztek kijavitani.... enyem maradt a tizes! Elolre soha sem fizetunk!!!!!! alapszabaly!!!!!!! Tudom kesobb mindig jo okosnak lenni!
Tehat ha segitseg kell szolj!
udv B

Laceeee

csajos #37091:
2/ hol is? :O
baz #37096:
Szerintem ha valamit a fényezõ ront el akkor azt a saját költségvetésére is javítsa ki. Te azzal bízod meg, hogy tökéletes legyen és azt a minõséget is fizeted ki, nem a hibás fényezést és annak a javítgatását.

Most megnéztem a régi képeket és fújógittet sem kapott az autó pedig ennyi gittelt felületnél nem árt ilyesmivel lefújni. Tapasztalat, hogy sokkal szebben ki lehet csiszolni simára utána az összes felületet, nem szárad be, nem kell olyan vastag filler...

KG

Laceeee #37087:
Köszike! Számítok majd Rád. :)
Homokolva lesz, ahogy már mondtam, aztán utána pakolhatod föl az anyagokat.
Színeltérés várható?

Soma22 #37089:
:D :D :D :D :D

csajos #37091:
Nincs mit, Buzi! :) Én köszönöm, hogy fotttóztál.

Buszos Petya #37092:
Hát jah. Igazából rájöttem, hogy az a tiszta, amit Te megcsinálsz. Csakhát nem mindenhez ért az ember...

Féket nem is használtam nagyon, de ésszel kell menni, meg mondjuk nem is baj, hogy szokom, hogy a racsnin a kéz. :)

baz #37096:
Egyik száma sem mûködik, internetes megkeresésre nem reagál. Régebben meglátogattam a mûhelyt, ahol õ is dolgozott, és ott azt mondták, hogy "abba kellett hagynia a szakmát". Mondjuk ez mindent elmond...
Tanulom az ilyen dolgokat folyamatosan, csak akkor elvakultan haladni akartam vele...

Laceeee #37097:
Fújógittet kapott a kocsi, amibõl ki is lett csiszolva. A fillert már rögtön a fényezés elõtt kapta.
A motorháztetõ-kereszttartó párosról nem tudok nyilatkozni, mert azoknál nem voltam ott. (az sikerült szarul, amiknél már nem álltam fölötte)

baz

KG #37105:
Elhiszem, en is elvakulnek 2 ev utan. :)

Laceeee

KG #37105:
1/ kell egy olyan elem aminek teljesen az a színe mint a kaszninak és tökéletes lesz. Ezt Novol karcálló lakkal fújom és megnézzük a különbséget.
5/ én várok legalább 1-2 napot a fillerrel és azt is kicsiszolom szép simára, úgy nem vérzik át. Hasonlít a narancsosságra csak sokkal apróbb, majd megmutatom ;)

Törölt felhasználó

Hali! Ne hibáztasd magad elvégre akkor tök jó híre volt, utólag kezdtek csak kiderülni a turpisságok.. (én is hallottam késõbb Fordosoktól, hogy változó teljesítménnyel dolgozott).

Nah én is blogolok egy kicsit asszem.. :)

Buszos Petya

KG #37105:
Laceeee #37109:
Mondjuk ahhoz képest, ahogy az a Jaguar néz ki, amin a közelmúltban dolgoztunk, ahhoz képest még jól jártál. A tulaj a saját fényezõjéhez vitte, az ember 8 kilót (!) elkért a fényezésért, és olyan hullámos lett, mint az Atlanti-óceán.

Nagyon siettek vele, és a fillert rögtön becsiszolták, és fújták is. Amikor visszahozták hozzánk a mûhelybe, gyönyörû volt, szép sima, egyenletes, aztán ahogy az oldószer ment ki a cuccból (vagy mi, Laceeee biztos meg tudja magyarázni), úgy kezdett el hullámosodni. 8 kiló...  :/

Laceeee

Buszos Petya #37121:
Lefillerezték és nedvesen átcsiszoltak pusztakézzel körkörösen, hogy sima legyen ;) Amikor nagyon apró hullámokkal van tele az a kéznek a mintája.

KG

Laceeee #37109:
Látom, már nagyon várod. :D :D :D :D

hbarby #37119:
Csak bosszant, hogy ha nem qrok el annyi pénzt fényezésre, lehet, hogy már teljesen kész lenne a kocsim, és most nem kéne újrafujkálni az elemeket...

Buszos Petya #37121:
Vazzzz!.....>*@#*@#& Remélem visszavitte.

Törölt felhasználó

Laceeee #37097:

Kg másik bejegyzésében ott vártalak!!! 07.14.
Röpülj vissza a múltba, és nézd csak meg! :D


Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!