2009.08.31. Hétfő +UPDATE :(

Mostanában Zsiguli projekt van, szeretném rendbetenni amíg még melegek vannak. Vasárnap voltak is páran Geriéknél, pl. Gyula, de ezt hagyjuk. :) :) :) :) :)
Szóval Geri93-nál voltunk vendégségben, mint néhány klubtársunk Gyulabarátom, Petykukac és az örökmosolygó Kemáék. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a meghívást, Geri, és a szíves vendéglátást.
Hogyan kapcsolódik ez az orosz gépjármű rendbetételéhez? Ott jutott időnk a szélvédő újra kiszedésére, miután már mindenki szerelt.
Sajna csak az újra kivétellel tudtuk a króm feszítő kédert szépen a helyére rakni..
A képekért köszönet Pety@-nak, illetve várom, hátha a többiek is feltolják Picasára.

Ami még megemlítendő, hogy szombaton sikerült rábeszélnem magamat az alvázvédelemre. Undorító egy meló, pláne hogy én az ecsettel felhordás híve vagyok, de legalább készen van. Rékának köszi, hogy velem együtt taknyolt a feketeségben.
Viszont a Zsiga aljának látványa előtte is lélegzetelállító volt, sehol egy rohadás, egy-két felületi rozsda, de azokat a helyeket is egy kezemen meg tudnám számolni, amúgy meg mindenhol gyönyörű alvázvédő réteg. Hihetetlen volt számomra, hogy egy közel 30 éves autó alulról ilyen szép legyen.
Valszeg régen is Dinitrollal volt kezelve, ez most is így történt.
Már csak az üregvédelem, és várhatjuk a rossz időt, na meg a telet, amit valószínűleg Pécsett, Réka garázsában fog átvészelni letakarva a piros polski mellett.

UPDATE:
Ma reggelre ismételten leszívták a benzint a parkolóban a zsigából.
Legalább egy éve nem történt már ilyen, ráadásul mostmár pár utcányival arrébb parkolok.
A csomitartóban ilyen esetekre van 2 lityó üzemanyag, így nem volt gond, de bosszantó. Agyalok rajta, hogy mit lehetne tenni ezellen, vagy egy rajtaütést hogyan lehetne megszervezni...
Pozitívum a dologban, hogy a tanksapkát visszarakták, és kivételesen a festéket nem húzták meg a kocsin. :)
Tiszta köröm, tiszta kéz Ekkor még nem tudtuk, hogy ez a tekercs feszítő túl rövid lesz. :D A második tekercs hossza éppenhogy jó lett KeMa addig eljátszott magában :) Így kicsit már más képet mutat az ablak, mint a bebarnult kerettel A Windows telepítése Este fáradtan gyertyaúsztatás nézőben KeMakép: dolgozik a társulat Női munka, mint a mosogatás :) Botsy Geri :D A nagy zabálás Kedvenc kép :)

Kommentek

obrotka gyula

Kurva szép lett az új feszítõvel, de hátsót egyszer még szedjük ki és csináljuk meg, hogy jobb legyen, mint gyárilag. Tökre nem illik már bele a majdnem tökéletes összképbe. :) :) :)

KG

obrotka gyula #37465:
Kérdés, hogy milyen ragasztó fogja megfogni a belsõ kárpitot, nameg hogy mit csináljunk azokkal a részekkel, ahol gyárilag szarul volt behajtogatva a kárpit, és úgy is keményedett meg?
Majd megnézem a zsigakönyvben, hogy nincs-e erre valami célszerszám. :)

KeMa

Örökmosolygó Kemáék... :D :D :D Ezjó :)

A képek meg töltõdnek már a http://picasaweb.google.com/KeMatyi címen a megfelelõ albumba.

KeMa

itt a jó link: http://picasaweb.google.hu/KeMatyi/Makrotali_gerieknel#

Buszos Petya

Télen a Rékapolski garázsban, Zsigulátor garázsban, a zöld Pók gondolom pláne. És mivel fogsz közlekedni? ;) :D :D

Törölt felhasználó

Buszos Petya #37474:
BMV-vel ;) meg bringával

szép lett, piacos néninek igaza volt h be épitve sokkal jobban fog mutatni

Subbass

Buszos Petya #37474:
biciklivel! :) :P csak max annyira fog ragaszkodni a kormányhoz, hogy nem fogja majd tudni elereszteni... :) :P
KeMa #37470:
jók a képek
ez tisztára olyan mintha egy "KGst" parti! :) :P
KG #37467:
6. kép naggyon jó!!! :)
és ilyen feszítõt lehet még boltból venni? hogy bemész és króm feszítõt kérsz?
már unatkozol és csinálni kell vmit a polski után? :)
tényleg.. polskira visszatérve, hogy fogyaszt most az új motorral a kocsi?nem kicsi így a 21 literes tank?
Azért le a kalappal Réka elõtt is, hogy minden "hülyeségre" kapható... :)

KG

KeMa #37471:
Köszi, már szemezgettem is 1-2 képet magamnak, de közben látom, hogy Te is írtál blogot, mindjárt nézem. :)

Buszos Petya #37474:
Ahogy Milán írja, pontosan azokkal. :)
Elõzõ télen is így tettem, a Zsiguli párszor volt kint a télen, mert Pécsre mentünk vele, és szállítottuk az alkatrészt Réka kocsijához.

milán #37475:
Piacos nénire mérges voltam kicsit, mert a hosszokkal volt egy kis problémám...

Subbass #37476:
A kép Pety@ mûve. :)

Króm feszítõt sztem majdnem minden zsiguli alkatrészes boltban kapsz. A gyári valamivel szebb lehetett, de ez is vállalható minõségû.

Réka valóban sokat bír a hülyeségeimbõl. :) Néha cserében készül az õ kocsija is. :)

A pócki még messze nincs kész, csak most kicsit pihentetem a témát. Egyelõre a régi 903-as motor van még csak benne az Abarth karbival, Hallos gyújtással, meg a tengellyel. Mindezek ellenére a fogyasztással meg voltam elégedve, mert fele országút/fele gyilkolós menet után 8 körüli átlagfogyasztás jött ki, ami kevesebb, mint régebben.
Nem hittem benne, amit az Autobiankások mondtak, hogy az Abarth karbija nagyon jól porlaszt, és nem eszik sokat... :) És lám mégis. :) :) :)

baz

Cinosz lett az ablak! :) :)
Lassan minden resze rendben lesz! :) :) :)

Laceeee

Gratulálok az ecsetes alvázvédelemhez, beteg vagy :)

Subbass

KG #37478:
mi az a Hallos gyújtás? azt nem tudom... honnan lehet ennek utána olvasni? hasonló mint az E-gyújtás?
hááát igen.. az a 8 liter nem kevés. de ha pörgetted is a motort, akkor még tûrhetõ... :D :)

Soma22

uccsó képen iszonyat szép a kocsi, gratula ehhez IS cimbikém.

Jó kis parti lehetett :)

Buszos Petya

KG #37478: Na ja, én is valahogy hasonlóképp vagyok vele. Az Alfát nem viszem ki télen (legalábbis az idén télen tutira nem), Tóbiást a felújítás után valszeg szintén nem akarom majd, pedig elvileg mind a kettõ arra lenne,hogy használjam. Lehet venni kéne valami kotvány F-Astrát, amit nem sajnálok majd ütni, mert városközi közlekedésre a bringa nem annyira hatékony... :D :D :D

KeMa

Subbass #37482: Megszakító nélküli gyújtás, hall szenzorral. http://www.zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=103

KG: A kedvenc kép, az nekem is a kedvenc kép :)

KG

baz #37480:
Igyekszem. :) Mostmár kezdem abszolút jól érezni benne magam, mint a póckiban. :)

Laceeee #37481:
A kevés, de velõs tapasztalataim alapján úgy az igazi, ha kap egy réteg fújást, és még egy réteg ecsetes védelmet, így ahol takarásban volt a fújáskor, ott is ki lehet védeni, és a fújástól rücsis lesz, utána meg már nem látszik, hogy ecsetelve volt.
Mivel ezen már volt egy régi, de elég jó réteg, így az ecsetelés mellett döntöttem, bár a kompresszorban ott bukdácsoltam. :) Az üregvédelemkor majd még elszórok 1 flakon aeroszolosat is, mert mondjuk a kardán fölé már nem értem be. :)

Subbass #37482:
A 8 lityóval abszolút elégedett vagyok, régen az egytorkúval volt, hogy 10-et is megevett.

E-gyújtás sztem baromság, de ez a saját véleményem.

A Hallos gyújtás megszakító nélküli, helyette egy hall-elem érzékeli mágneses úton, hogy a jel elhaladt elõtte. Jobb, mert nincs megszakító beégés, nincs kopó alkatrész benne. Rosszabb, mert a hagyományos tekerem a fõtengelyt módszerrel nem lehet beállítani, mert kell egy bizonyos fordulat, hogy a jeladó érzékelje a mágneses tér változását. Viszont ha ezt egyszer beállítod, soha többet nem kell hozzányúlni.
A '80 utáni Abarth Autobianchikban volt gyárilag ilyen gyújtás, abból került ez is át.

Buszos Petya #37487:
Én is agyaltam már ilyenen, de szegényember lévén akkor valami olcsót kéne venni, akkor az megint polski lenne, viszont abból már egy gyári állapotú, azt meg már megint sajnálnám. Úgyhogy tanácstalan vagyok. :) :D :D :D :D

KeMa #37502:
Jó fotó lett. Nem látszódnak a hibák. :)

Subbass

KG #37513: (update)
Bazzeh... ekkora egy f*szokat.. komolyan.. legalább elõtte való nap tetted tele? de a ladának nincs kulcsra zárható benzintanksapkája? vagy akkor hogy nyitották ki?
akadjon a torkán minden rohadéknak!! :@
rajtaütést annyira sajna szevezni nem tudsz, mert minden éjjel nem dekkolhatsz kint a hidegbe, várva mikor jönnek...
/uccsó elõtti
ilyen a rajongó, gondos autósok, gazdák sorsa.. nem tudja az ember melyik ujját harapja...:S

KeMa

Lehet kapni olyan okos spirált bigyót, amit bele kell hergelni ügyesen a beöntõnyíláshoz, és akkor a csövet nem tudják ledugni, maximum addig, ameddig a töltõpisztolyt.

Lajoska

Véletlenül ott kell hagyni mellette egy kanna benzint - három kanál cukorral... tuti, hogyazt vinnék el. Aztán jól ráfaragnának vele. :)

KeMa

Lajoska #37574: Én így tudtam meg, ki járt rá a mi kocsink benzinjeire.

Horváth András

Én sem vágom amúgy, hogy a Ladák tankasapija hogyan mûködik. Nem zárható vagy mi? Egyik ismerõsöm panaszkodott erre Ladás korszakában, hogy többször leszívták neki. Mármint a benzinét! :D
Sajnálatos, de valami sikeres rajtaütõs dologról szívesen olvasnék. :) :) :)

obrotka gyula

Horváth András #37581:
Már Polski tanksapi van rajta, ami zárható. :(

Buszos Petya

Azért a büdös kurva anyját annak, aki képes benzint lopni, és duplán a büdös kurva anyját annak, aki egy szép, majdnem-veteránból is képes benyát lopni.

A rajtaütés szép és jó, de ezért egész éjszaka kint dekkolni, netán több alkalommal is, háát... nem biztos, hogy megéri. Persze amikor csattan a baseball-ütõ a benyatolvaj szája szélén, az minden bizonnyal priceless... :D :D

KG #37513: Na ja, dettó. Ráadásul bármilyen fost nem venne meg az ember, ami meg egy picit is tetszik, azt meg elkezdi megszeretni, és egy idõ után átmegy az is kímélõ üzemmódba... :D :D

KG

Subbass #37528:
Horváth András #37581:
Gyárilag ezen még nem zárható sapka volt, ami elég hamar el is tûnt róla. Szerencsére Cincinlovagtól kaptam egy másikat, amit azóta vitrinben õrzök. Ezúton köszönöm is neki.

Amúgy a menet ugyanaz, úgyhogy sima kispolski tanksapkát használok kulccsal lezárva, de ez nem akadály, mert kinyitják simán.
Most mákom volt, mert csak a sapka sérült egy picit, és a betöltõ körüli fényezés nem. :(
Egyébként meg a Zsigának ugye rögtön a tankbetöltõ mellett van a tankja, így ha már nyitva van, nagyon egyszerûen le lehet szívni az egészet.

KeMa #37540:
Ha ezt én valahogy bele tudom rakni, akkor õk is ki tudják szedni... :(
Viszont az ötlet nem rossz, hogy a betöltõhöz egy sima, sûrû rácsot behegeszteni... Csak a tanksapi feltörést ezzel sem úszom meg, és inkább fosok a benzinre, csak ne bántsák a fényezést.

Lajoska #37574:
Gondoltam ilyenre is, sõt meg is érné ezért ideiglenesen egy tankot bedobni pár lityóval megcukrozva, csak félõ, hogy legközelebb ugyanúgy megtalálják az autómat, és akkor már inkább hoznak hozzá folyadékot...mondjuk kromofágot. :(

Horváth András #37581:
Rajtaütéshez kéne egy visszajelzõs riasztó, ami nem riaszt ugyan, de csipog fent nálam, és le tudok menni 'meglesni' a legényeket. :)

KG

obrotka gyula #37605:
Buszos Petya #37606:
De durva, 2-en is írtatok, amíg én megírtam az egy hsz-emet. :)

Buszos Petya #37606:
Jah, úgyhogy télen ismét BKV lesz. Nameg Faterom polskija, de csak ha hó van. :) :) :D :D :D :D :D

KeMa

KG #37607: najah, csak az egyikhez szét kell szedni a tankot atromjaira, hogy beszerelhesd.

Pager riasztóm van nekem, de nem szereltem be a kocsiba, mert elkezdene riasztani, én mi tudnék kezdeni pár kancigánnyal, akik éppen fejik a kocsit? Viszont az az érdekes, hogy effektíve olcsó egy ilyen riasztó.

Laceeee

KeMa #37630:
Beöntõcsõre nem lehet villanypásztort szerelni? Vagy akkor esetleg az autó is begyulladna? :D

Lajoska

Laceeee #37636:
Vagy egy fanyelet. Attól általában félnek, mert azt hiszik, dolgozni kell vele.

Laceeee

Lajoska #37645:
a jobbikos szórólap is jól mutatna :)

Lajoska

Laceeee #37647:
Nem jó, az sem tesz jót az autónak, ha leköpködik, vagy oldalba vizelik...

Steveee

Updates részhez: :(:( Nincs rá mód, hogy zárt udvarban álljon az autód? Hátha akkor nem bánják...

Lajoska

Steveee #37681:
Csak ne alumánijum kerítés mögé tegye, mert azzal együtt viszik.

KG

KeMa #37630:
Azért az egyiknek a tarkóján eltörném a nyomatékkulcsomat. Hogy aztán utána mi lenne, az jó kérdés. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!