2009.10.06. Kedd + UPDATE!

Csak megírom már ezt a blogot! Nem akartam ellőni a motorháztetős poént, így inkább nem blogoltam a múlt héten, de mostmár itt az ideje.

1 hete, mikor Pécsett voltunk, és polírozódott a Zsiga, Szőrhöz is beugrottunk egy csevegésre. Legnagyobb meglepetésemre kezembe nyomott egy motorháztetőt és egy fényképezőgépet. Utóbbira már számítottam, de a háztető igencsak meglepett.
Még régesrégen készítette a saját Polskijához, de talán sosem került reá. Lehomokoltatta az amúgy agyonhorpadt lemezegységet, majd belülről alapozást, kívülről pedig kockákat kapott. Ezután következett számára a wellness, ami abban merült ki, hogy heteken át sós vízzel permetezte a külső felületet. Ez a kezelés meghozta a hatását, mert szép kreolra barnult az idők folyamán. :)
Amíg Laceee bácsi fényezi az eredeti motorháztetőmet, addig otthonról akartam valamelyik tartalékot előkaparni, köztük esetleg egy sokrácsosat is, de ez a rozsdás tűnt a legstílusosabb megoldásnak. Kivágtam belőle a motortartó bakomnak a helyét, felfúrkáltam a rendszámot, illetve kívül-belül kapott egy ködölt lakkréteget, hogy ne legyen rozsdabarna aki csak hozzáér. Kellett is, mert aki csak elment mellette, annak meg kellett tapiznia. :)
Viszont egyöntetűen tetszett mindenkinek. :D :D :D :D :D

Sokáig agyaltam, hogy honnan lesz biztonsági övem, ami homológ, jól is néz ki, és nincsenek lerohadva róla a homológ cimkék, mint egy régebbi OMP garnitúrámról.
Úgy voltam vele, hogy innen http://www.srteam.eu/ veszem meg az öveket, és akkor már nem szarakodok, új Schroth-okat. Vártam, hátha lesz akciójuk, de mostanában nem volt, legutóbb talán 2007 telén volt olyan áron az öv, amire azt mondtam volna, hogy elfogadható, csak akkor nem futotta rá, mondjuk most sem... Gyakran érdeklődtem, hol telefonon, hol emailben. Legutóbb mostanság is írtam nekik, és valszeg a boltvezető már mikor a nevemet meglátta a feladónál, elvörösödött a méregtől. :) Viszont a sok érdeklődésre, egyébre való tekintettel egy szett övre adott egy 2007 téli árajánlatot. Gondoltam, most vagy soha! Berendeltem őket. Egy pár Schroth Clubman II asm lett belőle, 3"-os vállövvel, 2"-os medenceövvel, forgócsattal és 2014-ig homológizációval, jah és 2009.szeptemberi gyártással.
A boltosok maximálisan korrektek, és rendesek voltak, nagyon elégedett vagyok. Mondjuk tény, hogy otthagytam egy kispolski árát ezekért a szarokért. :)
Piros és fekete között vaciláltam, de fekete lett belőle, és bátran állíthatom, hogy stílusban ez passzol a legjobban a kocsihoz. :)
Csütörtökön hoztam el, éjfélre már be is volt szerelve, amikor is kezdődött az útvonalengedélyem... :)

Gyors éjszakai autózás meg némi alvás után pénteken már a vassal jöttem dolgozni, új övekkel, rat motorháztetővel... Élmény volt. :)
Munka után még Milánnal próbáltunk egy némileg halkabb kipufogót kreálni az autómra, biztos jól fog jönni műszakin, meg hosszabb utakon, de sajnos a gyári 850-es dob sem a hátfal miatt, sem a közdarab miatt nem stimmel. Így vágni meg hegeszteni kellett, amiben Milán profi. Befejezni nem volt időnk, majd legközelebb.

Szombaton a polskis fiúkkal és leányokkal kirándultunk egyet Visegrádra, Nagymarosra, baromi jól éreztük magunkat.

Vasárnap pedig a kirándulást folytattuk immáron Tatabányára, ahol a Tatabányai Lada Sportegyesület szervezésében egy Veterán- és versenyautó kiállításon vettünk részt nagy mennyiségű polskis résztvevővel.
Legnagyobb meglepetésemre és a félkészség ellenére az autóm megkapta a 3. legszebb versenyautó díjat, ami számomra akkora elismerés volt, mint még semmi más. Nagyon boldog voltam, mindenért kárpótolt, és most éreztem úgy igazán, hogy megérte az eddigi 2 és fél év meló és szívás. :)

A szervezők a végén hozzátették, hogy kéretik bemutatni utólag a lefényezett eredeti motorháztetőt. :D :D :D :D :D :D :D :D

UPDATE: Robinak üzenem, hogy én is tudom, hogyan kell 3 kerékkel leszállni egy kompról. :D :D :D :D :D Csajos és Soma közreműködésével megkaptam a videót, meg a kiollózott képeket erről. :)
Valszeg kicsit merevek a bódék. :D :D :D :D
[flash=http://www.youtube.com/watch?v=K7O9C3eK-QY]



Robi változata:



http://www.youtube.com/watch?v=2LrjvCa9W78&feature=channel_page








Zsigaülésen fotózkodva Plug and play A versenyautóépítés legszebb része... :) Szerencsére karabíneres Beszerelve Jó választás volt a Schroth, főleg a fekete Autóflotta a céges parkírozóban Ezekért a képekért késtem a munkából :) Köszi Szőr! :) Kollégák az autóban :D:D:D:D:D Várakozás a kompra Tatabánya Gratula Hollónak!!!!!!!!! Third :) Dyly Csajosnak, Somának köszi a képért! 3 kerékkel a kompról :)

Kommentek

Horváth András

"Rohadt" jól néz ki az a motortháztetõ, de nem áll össze a kép, nem illik az autódhoz. Egynek elmegy, mert szeretem a rat-et, fel kell rakni ilyet, de hosszú távon a zöld biztos jobb lesz. :)
Gratulálok a túrák rendezéséhez és a szép számú résztvevõhöz! Egy napon látni egy helyen Tibee, Holló, Gyula, Robi és a te autódat... Ilyen se volt még, nem semmi élmény lehetett. ;) :)

obrotka gyula

Baromira illik az öv a kocsidba, jó választás volt.
A mocitetõt én megvenném és amikor kedvet kapsz hozzá, akkor feldobnám rá. :)

Baloldali kolléga pedig egy patron. :) :) :) :) :) :) :) :)

CD-t meg megnézem majd valamikor. :)

Horváth András

obrotka gyula #38720:
2/ Asszem ez a leghelyénállóbb megfogalmazás. És ha KG kedvet kap hozzá, akkor te ugrasz és felrakod a tetõt? Mennyire cukcsy! Ilyen igazi bari. :) :) :)

Az övek... Nem nagyon gagyik. :) :) :) Jobban illik bele a sárga, mint a piros.

obrotka gyula

Horváth András #38726:
Én alapból akartam ilyen tetõt, csak nálam a csíkok lettek volna felfestve a rozsda mellé. Idõvel talán lesz is ilyen, de egyelõre szarok bele. :) :)

Marczin Róbert

obrotka gyula #38727:
Hát... akkor már inkább egy rozsdás tetõt tegyél rá.... kár lenne bele szarni. :D > ;) :D

K. Gábor!
Szépek az övei! Reméljük meg is fogják tartani, és nem keni majd össze a szélvédõt amikor... TÜSSZENT! ;)
Használjátok egészséggel.
Még mindig szép autó. ;)

Buszos Petya

Jééé, már az övekhez is adnak telepítõ cédét? :D :D :D
Egyébként meg ott helyben nem is gratuláltam a díjhoz, úgyhogy most így utólag kérlek fogadd gratulációmat: Gratula! :)
(A régi OMP öveknek egyébként mi lesz a sorsuk? Kidobod, eladod, vagy felhasználod szekszuális segédeszköznek?)

Soma22

MaKKKSSSZZZZimális elismerés baszki :)
Tegnap sokkoltál a hírrel, hogy ekkora elismerésben volt részetek, de én mindig is hittem benned.
Mocitetõ nagyon jó, fõleg amikor az úton feszül a kicsike.

3 kerekes videód mindjárt feldobom a tecsõre

Subbass

az övek a sárga omp felirathoz az ülésen naggyon passzosak. ;) és mi bajod volt a bimarco üléssel, hogy lecserélted omp-re?
a motortetõhöz meg annyit, hogy nem csodálkozom, már vártam, hogy mi lesz kockászászlós vmi a kocsin... :D :P
a te motortetõddel mi a baj? miért kell újra fényezni?
sztem meg a sokrácsos annyira nem menne a kocsidhoz, inkább a ritkított.. pl a felnid is, nem sokküllõs, vagy inkább nagyobb hasítékok vannak rajta, de ez csak sztem... :)
a mûszaki meg ennyire sokba kerül? hogy mindig csak útvonalengedélyt kérsz? összeszámoltad már mennyit adtál ki egyszeri engedélyekre?? :D :c) > ;)
A díjhoz meg Gratulálok! :) Büszke lehetsz magadra. :)

Buszos Petya #38731:
igen.. arra én is kíváncsi vagyok, mi van azon a cd-én?

Buszos Petya

Soma22 #38733: Linket ide, de izibe', nigga! :D :D

Subbass #38743: 1.) Gondolom az nem volt homológ.
2.) Mer' Lakkcipõ elbaszta a fényezését. :(
3.) A többi meg kizárt dolog, mer' nem tudom. :D :D :D

KG

Horváth András #38718:
Köszi, kár hogy nem gyüttél, nagyon jó hétvége volt.
A mociháztetõ azért néha fel fog ám kerülni. :)

obrotka gyula #38720:
'Megvettem'. :)
Viszont annyi a hátránya az övnek, hogy kidörzsöli a nyakunkat a vastag, durva anyagból készült pánt, ami ugye ráadásul V alakban megy a nyaknál a körcsat miatt. :)
Galléros pólókat kell vegyek. :)

Marczin Róbert #38728:
Kösziköszi! :)
Na majd a kaposvári tali elõtt írok Neked egy listát, hogy milyen alkatrészek nem fognak tönkremenni az autódban. :) Rövid lesz. :D :D :D :D :D

Buszos Petya #38731:
Miután felhasználtuk szekszuális segédeszköznek, azután megvette egy BMW-s fazon a versenyautójába.
Kicsit fostam attól, hogy a homológ cimke sértültsége miatt nem fogják elfogadni az övet. Illetve a koszfoltokról csak találgattam, hogy melyik lehet agyvelõ.... :) Övbõl inkább újat!
Na meg persze piros volt, amit már akkor éreztem, hogy nem lesz az igazi...

Soma22 #38733:
Köszi, jó volt elmesélni, mert tökre örültetek neki. :)

3 kerekes videóból sikerült már kiollózni a képet?
Jöhet a link is, meg a kép emailben. :)

Subbass #38743:
Jól látod, ezért is akartam Schroth öveket, mert az OMP felirattal én is összepasszolónak gondoltam. :)

A Bimarco, ami még nagyon régen volt, az nem volt homológ, és nem fogadták volna el. Na meg az öveknek sem volt lik az ülésen.

Az eredeti motorháztetõt 1komponensû alapozóval fújta le Lakkcipõ, és arra kitudja milyen további anyagokat rakott. Az egésznek a következménye az lett, hogy meleg hatására tenyérnyi darabokban foszlott fel az alapozó felett minden... :(
Ugyanígy volt kezelve a hátfalam is, de azt meg a lakatosom balfaszsága miatt kellett még év elején cserélnem.

Köszi!

A cd-n termékkatalógus, beszerelési útmutatások és elõírások vannak, képgaléria, na meg néhány promovideo az ASM-rõl meg a Hansról.

Buszos Petya #38752:
Somának én is hasonlót üzenek. :D :D :D :D

obrotka gyula

KG #38762:
Ne aggódj, nekem is bassza a nyakam az öv, bár nekem még változhat a dolog az ülés beszerelésével. Párnát szerintem veszek rá majd, több okból is. :)

Övbõl valóban csak újat! :) Homológra talán ez hatványozottan igaz.

Steveee

Gratulálok a díjhoz. ;) Nekem is tetszik az új motorháztetõ, szóval én is arra szavazok, hogy maradjon. ;) :D
Btw... Még az idén le lesz papírozva a kisautó?

Horváth András

Gratulálok a 3 kerekes képhez neked is meg Robinak is! :D Jól sejtem, hogy Top 5. helynél lejjebb nem fog csúszni soha az autó Best of fotólistáján? :) :) :)

Steveee #38776:
Baszki, azt olvastam, hogy lepolírozva. Mondom minek kell aztot máris polírozni? :D

KG

obrotka gyula #38763:
Jah. :)
Övpárnád volt, nem? :D :D :D :D

Steveee #38776:
Subbass #38743:
Jah, tényleg, erre Subbassnak sem válaszoltam.
Versenyautónál elõször le kell gépkönyveztetni, bevizsgáltatni a csövet az MNASZ-nél, utána megkérni az átalakítási engedély kérelmet az NKH-tól, majd jön a mûszaki vizsga. Ezt 2 perc volt leírni, elintézni legalább 2 hónap lesz, ha nem több, meg egy rakás pénz.
Úgyhogy várok vele jövõ év elejéig.
Jah, meg a másik dolog, hogy ezeket a papírokat egy évre adják december 31-ig. Tehát idén tök fölösleges már belevágni az ügyintézésbe...

Horváth András #38779:
A top 5 fotók között akkor lesz benne, ha ez mondjuk egy 60-as tempóval haladós jobbosban készül kilinccsel elõre csúszva valami versenyen... :)

Buszos Petya

Horváth András #38779: Azért ha lesz olyan fotó, amin egyik kerék sincs az aszfalton, az szerintem meg fogja elõzni a toplistán. Még akkor is, ha mind a négy az ég felé áll... :D :D :D

Horváth András

KG #38789: vége
Buszos Petya #38790:
Kisigényû vagyok. :) :) :)
Nekem már az is a top-ban van, amikor a KáGép-ben ülök és vigyorog a fejem. :) :) :) De gondolom nem erre építetted a versenyautód. Meg nem is kompra fel- és leszállásra. :D

KG

Buszos Petya #38790:
És a két tengely között lesz még egy kamion is. :)

Horváth András #38792:
Pedig eltaláltad. Arra építettem, hogy vigyorogjon benne a fejünk. :) :) :) :)

Subbass

KG #38793:
ahhoz nem kell még csak beülni sem.. :) én már akkor is örülök ha látom. még csak képrõl.. ha meg élõbe... huhh.. madarat lehetne velem fogatni.. arról nem is beszélve, még ha azt is megengedné a drága jó tulaja, hogy behuppanjak egyszer mellé... :)

KG #38789:
akkor az átépítési kérelmet azután kell kérni hogy megépült az autó?? és minden évben kell mûszakiztatni az átépített autót? és majd akkor ha az abart moci lesz benne, akkor megint kérni kell átépítési kérvényt?
tényleg nagyon jók lettek a kompról szállós képek! :) :P
az ülõlapon nem volt lyuk az öveknek a bimarcon?? és mitõl függ hogy homológ e egy ülés? nem csak attól hogy 4 pontos biztiövet lehet belefûzni??
és egyébként vmi festés/matricázás lesz a kocsin? vagy gondolkozol rajta? vagy ilyen szép letisztult polskid lesz? ;) :D

obrotka gyula #38763:
minek akarsz bele párnát? a sajog a hátsód még mindig a jetskis baleset óta? :) jó eze övön aluli volt.. :D :c) szóószerint! :D

Soma22

Subbass #38795:
11 :D

Dömi

Soma22 #38796:
mi 11? mért 11? mit számolgatsz?
:) :) :) :) .)

Soma22

Dömi #38797:
akkor nem csak én vagyok ilyen beteg :D

KG

Dömi #38797:
Soma22 #38801:
Tik tényleg nem vagytok százasok???????????????????????????????????????????????????
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Subbass #38795:
1:Azért nem ekkora dolog ám, mint ahogy elõadod. :) Kis, zöld autó kellemes motorhanggal, ennyi. De én így szeretem. :)

2: Igen, a versenyautó építés kicsit máshogy megy, mint egy sima átalakítás. Itt elõször a kocsit kell megépíteni, utána gépkönyv, és utána a KPM. Ha nem jönnek össze ezek, akkor csúnyát lehet rajta bukni, de ne így legyen... :)
Abarth mocihoz már nem kérek papírt, az ugyanaz, mint egy 900-as kívülrõl, meg amúgy sem csípnék a 70 lovas motort egy póckiban. :)
Az én régebbi Bimarcomon egy darab lyuk nem volt sehol, tehát 4 pontos övet rá sem lehetett volna rakni.
Hogy mitõl homológ egy ülés, azt nem tudom, talán az árától... :D :D :D :D :D Gondolom ezeket az üléseket az FIA átvizsgálja, és amit megfelelõnek talál komolyabb versenyzésre, az kap ilyen minõsítést.
Festés/matrica nem lesz a vason, ha lenne, akkor is csak a hagyományos kockák, de az sem hiányzik egyelõre. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!