2009.12.14. Hétfő

Bloghiányom van, úgyhogy rögzíteném azt a néhány apróságot, amit még 1 hete eszközöltem a Zsigán.
Felni: Pécsre érkezve az első dolgom volt ránézni a garázsban veszteglő vasra. "Örömmel" konstatáltam, hogy az állásban az egyik gumi leeresztett, így kibányásztam az aktuális pótkereket. Választási lehetőségem nem volt, maradt az a kályhaezüsttel taknyolt felni, amit még egy kevéskilométeres Ladáról szedtünk le a bontóban a szinte új gumija miatt. Hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam megnézem, mi van a kályhaezüst alatt, rontani már úgysem tudok rajta. :) A nitróhígítós próbát szemfelcsillanás, és kb. 3 óra nitrózás-ecsetelés-dörgölés-törlés követett. A felni gyári festése szinte hibátlan állapotban megmaradt a kályhaezüst alatt. Az öreg bácsi tulaj biztos a kor divatjának hódolva pingálgatott az otthoni radiátorról megmaradt ezüst festékkel az egyébként tökéletes gyári kerékre. Baromi boldog voltam, remélem, hogy a másik tartalék felni is ilyen állapotú lesz a mosogatás után.
A finom illatú munkáról kép nem készült, túl jól éreztem magam hozzá :) , viszont a végeredmény látszik a fotókon, a bal első kereket kell intenzíven figyelni.

Beltér: Végre erre is jutott idő. Tiszta külsőhöz tiszta belső illik. A porszívózást teljes takarítás folytatta, aminek során egy egész gigapakk műszerfalápolót elkentem szinte mindenhova. Ablakpucolás után az ajtót szigorúan becsuktam, hogy egy porszem se menjen be. :)

Fagyálló: Mivel a garázs, ahol a telet szeretné a 2101 átvészelni, az nem fűtött, és nekem már fogalmam sincs, hogy milyen %-os, hány fokos fagyálló volt a motorban, így jobbnak láttam leengedni a löttyöt, ami amúgy sem hátrány néha. Szőr és Pallagi kolléga a fuvarozgatásunk előtt hozott nekem fagyállót, így ez a feladat is le volt tudva.

Közben rájöttem, hogy faszért írogatok itt, amikor a mai napon még érvényes az útvonalengedélyem a Polskira. Mentem autózni. :D :D :D :D
Fagyállózáshoz kiállva természetesen az utcára >) A csavarhúzók mellett van az újjászületett felni Ezt a képet 1év múlva előszedem az ilyen volt a motortér rovatnál :) 1 gramm rozsda sincs a pótkerék helyén. Köszi üregvédelem! Veres ladabél frissen pucolva  még szagosan Naplemente

Kommentek

Marczin János

Néztem a motortér képét ,s majdnem megkérdeztem ,hogy hova tetted a biztitáblát ?! Aztán leesett ,hogy ezeknél még az utastérben van ... :)
Jól van na ,már az enyimhez van állva a szemem ! Pedig a régi szép idõkben mennyi körlámpást barkácsoltunk ... 20 éve ... Gecc' ,de öreg vagyok ... :(

Kopányi Sándor

A dísztárcsák nem karmolják le a felnirõl a festéket? Csak azért kérdezem mert nekem sosem volt ilyenem.. :O Gyönyörû!

Lajoska

Hol a hátsó rendszámtábla?
Ezekkel a dísztárcsákkal ezerszer jobban néz ki, mint nélkülük. Gondolkodtam, hogy mivel a Favi is 4x98-as kerék-lyukosztású, kellene rá tenni ilyet. :)

Laceeee

Menj, forgasd a polskit és utána arról is írj blogot! :)

KG

Marczin János #40081:
Én meg néha azt sajnálom, hogy nem egy 10-20 évvel korábban születtem. :)
Mennyi alkatrész lehetett akkor, na meg milyen szép autók... :)

Kopányi Sándor #40082:
De sajna. Nem lehet máshogy felrakni, csak úgy ha felütöd a felnire, így a 3 kiálló fül folyamatosan kapja a karcolást. :(

Lajoska #40083:
A rendszámtáblát felhoztam magammal Pestre, mert szeretek vele aludni. :) Mondtam már, hogy kell majd valamikor zöldkártyáztatni is a zsigát?
Természetesen a kettõ között semmi, de semmi összefüggés nincs. :)

Favira simán dobnék ilyen felniket, sõt polskin is nagyon ütõs lenne. Bazt próbáltam rábeszélni, hogy matt fekete felni+krómdísztárcsa a kocsijára. :)
De ha kell, van gyári Skoda krómdísztárcsám is. :) :D :D :D

Laceeee #40084:
Megvolt. Gecinagyot autóztunk. :D :D :D :D :D :D
Polskibloghoz még gyûjtenem kell képanyagot, mert bár sokminden alakult rajta, fotót alig készítettem.
Ui: Még1x köszi a motorháztetõt!!!! :D

Lajoska

KG #40090:
A régi Skoda-kerék sajnos nem megy rá, annak elég hülye osztóköre van.

A Lada-kerekes verziót említettem Tibee-nek, neki nagyon nem jön be. Pedig bordó Samarát már láttam ilyen kerékkel, telefonos kép is van róla.

KG

Lajoska #40091:
Linkelheted a képet! Engem érdekel. :)

Tibee

Lajoska #40091:
Ezekhez a szép felnikhez és dísztárcsákhoz és SZÉP autó illik. :D :D :D :D :D :D :D :D Nincs ám nekem bajom a Favorittal, de az már nekem túl modern. :D Csináljunk belõle "bórdóline"-t. :D

Amúgy meg KG, ez az autó egy ISTEN! :D ;)

KG

Tibee #40093:
Ilyenre gondolsz? :)
http://www.i-bazar.cz/pictures/pics/tuning-favorit-bez-poplatku-3959296.jpg

Istentõl messze van, sok az apró hibája sajna.
De igyexem javítani rajta, ahogy lehet. Féltettem én eddig is, de mostmár hogy összeraktam egy autót 0-ról, amit elõtte a gyári állapotból teljesen lerohasztottam, így megtanultam mégjobban óvni a meglévõt. Asszem talán még idõben. :)

Tibee

KG #40094:
Inkább ez, csak bordóban. :) http://image5.sahibinden.com/photos/29/76/93/152976933xn.jpg

Nekem akkor is nagyon durván bejön a Zsigulid. :) Egyre jobban tetszenek. A héten egy 1980-as piros "ezerkettest" javítottam a suliban. Az is baromi szép állapotban van. Alig bírtam kiszállni belõle. :)

obrotka gyula

Baromi jók ezek a képek!
Zöldkártyához sok sikert, remélem sikerülni fog! :) :) :) :) :)

Lajoska

Tibee #40093:
Na, tudtam én, hogy Samarát írtam, nem Favit. :)
Kép a blogomban lesz, hamarosan, ott lesz az értelmetlen szájkarate felett.
Szerintem hagyjuk így. "Használós autót nem kell csinosítani" ahogy Hollo fogalmazott.

KG

Tibee #40097:
Bocsi, de nem fog meg. :(
Ez már annál inkább:
http://www.duen.hu/kepek/hirdetes/nagy/377785_20091210001233.jpg
http://www.duen.hu/kepek/hirdetes/nagy/377785_20091210001300.jpg

Zsigák jók. Belegondolok, hogy nem is akartam igazán megvenni régen... :) Ott basztam volna el az életem. :D :D :D :D :D

obrotka gyula #40098:
Köszics! :)
Már én is izgulok.
Majd a polskival együtt elviszem január-februárban egyszerre zöldkártyázni BKV-n. :D :D :D :D

Lajoska #40100:
Hollónak igaza is van. :)

KG

Tényleg, szakértõktõl kérdezem:
Az ezerkettesen a hûtõrács mögött gyárilag bódé színû az elem, és csak az enyémre lett valami alvázvédõs, vagy hasonló fekete festékkel ráködölve, vagy az esetleg gyári?

Marczin János

KG #40109:
http://www.zsiguli.hu/images/cikk109_2101.jpg
http://www.zsiguli.hu/images/cikk109_21011.jpg

Ezeken is elég sötét a hûtõrács mögött ... Az tuti ,hogy a 21011-eseken a C oszlopon levõ szellõzõrács mögött fekete gyárilag . Anno ebbõl ki lehetett szúrni ,hogy volt-e már fényezve ,mert akkoriban úgy hagyták utólagos fényezés után ,és nem nyomták ki azt a bemélyedést alvázvédõvel ...

Lajoska

KG #40108:
Akkor ez is Neked való:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/favorit/skoda_favorit-3315913

Kopányi Sándor

Nekem is sötét színû volt, bár nekem 21011-em volt ezerkettõben nem vagyok otthon.Ja és nem vagyok szakértõ :D :S

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!