2010.03.29. Hétfő

Vasárnapra megígértem azt a járólap vagdosást Rékának, amit eszköz, jármű, vagy hely hiányában hanyagoltunk régóta. Nagyszülőkhöz fuvarozott ki minket Soma, ahol gyors munkával megoldottuk a dolgot. Viszont ha már arra mentünk, összekötöttem a kellemeset a hasznossal (járólap vágás volt a hasznos :) ), és előkapartam a garázsban régóta pihenő kincsemet, az A112 Abarth motort. Előtte felszerelkeztünk néhány liter benzinnel, ecsettel, meg miegymással. A szétszedés hamar ment, néhány csavarral küzdöttünk, de megadták magukat. A pucolás is viszonylag gyorsan haladt, bár a végefelé már romlott a munkamorál, lehet, hogy a benzingőznek köszönhetően. :)
Sokmindenre fel voltam készülve, tekintettel arra, hogy a blokk előéletéről csak annyit tudtam, hogy gyakran volt hengerfejes, illetve hogy az utóbbi két év alatt kb. 4-5 fordulatot tett meg a főtengely (http://www.garageblog.net/blog/kg/4060). Mondjuk kompressziót azért még mértem benne régen, az szuper volt, illetve jól ment vele a törött Bianka, de ennek ellenére mindenre számítottam, csak arra nem, hogy széthúzáskor egy szép motorbelsőt kapunk. :) A belseje egyszerűen gyönyörű volt, a csapágyak sem vészesen kopottak, a dugattyúkról szinte enni lehetett, mert korom alig volt rajtuk. Ezek a tények valszeg a gyakori olajcserének, esetleg az olajhűtőnek köszönhetőek.
Azon is meglepődtünk, hogy az alkatrészek sokkal szebb kidolgozásúak, precízebbek, mint egy sima 900-ason, a rövidebb hajtókarok gyárilag könnyítettek, a grammolási értékek rendre rá vannak írva. Minden csappal kapcsolódik egymáshoz, hogy pontosabb illesztést kapjunk, ilyen pl. a főtengely csapágyak házai, a lendkerék, stb.
Ami hiányzott, hogy egy darab Abarth jelet nem találtunk sehol a blokkon belül, de asszem ezért kárpótolt a nagyobb löketű főtengely gyönyörű kialakítása. :)
Élmény volt, még nem láttam ilyet belülről. :)
A sorsa az lesz, hogy folyamatosan alakul, bár a műszaki megoldások még kavarognak a fejemben, és azért van rajta olyan alkatrész, amivel foglalkozni kell (olajpumpa meghajtás, veztengely), de idő mint a tenger, így apránként haladni fog. :)
Rékának, Somának nagyon köszönöm a segítséget, nagyon jó volt, hogy velem fürödtek az olajsárban! A késő este bekapcsolódó Gyuszinak is köszi, hogy nem hagyta ellaposodni a bulit, és meglátogatott minket! :D
Kiindulási állapot A szelepfedél a 900-as motorom tartozéka volt :) Csöppet retkes csak A lányoknak ez a legjobb randiprogram :) Soma még az ő póckiját csinosítja :) Fejetlenül Ok, ez is Abarth. A szívószelepeknél a C alakú kivágás a lényeg. :) Nincs túl sok vastagság a hengerek között :) Hogy mitől a +150ccm? 67,2-es dugóátmérő És a 74mm-es lökethossz (a 900-as csak 68mm) :) Olajhűtő konzol A kuplung egy szinte vadi új Sachs szett, az állás miatt bebarnult 4 liter majdnem kevés volt :) Kezd gyűlni a tiszta alkatrész Csendélet. A háttérben a cipők beszélgetnek :) Eszünkbe jutott, hogy az olajat le kéne engedni :) A bele. Hajtókarokon a grammolás :) A hajtókarfej alsó csészéibe szerelmes vagyok :) Megmossuk a kis f.... :) Nem látszik, de a hajtórúd felső fele köszörülve van, valszeg a súlyozás miatt Pár doboz motor Új barátaim :) Abarth blokk végre otthon, a garázsban :)

Kommentek

Miszory Béla

csinos, csinos!!!! azért meg kell becsülni az ilyen leánykákat!!! ;) Mifelénk szerelni nem sok kedvük támad, de a csörlõt iszonyat szenvedélyesen, és annál is nagyobb átéléssel húzzák ki.. :D :D :D :D szép lesz ez a motor IS!!!ha kész, majd szólj, addigra kiszedem a gyári mocimat, s egybõl rakhatjuk is be a helyére!! :D :D :D

Marczin Róbert

Jó is az akinek több ilyen motorja van. :)

Miszory Béla

apropo...valami zenét tudtatok hallgatni?? :D :D :D ;)

Laceeee

Húsvétkor lefújjuk a blokkot? :D :D

KG

Miszory Béla #42911:
Oké, majszolok. :)
Lány meg van becsülve, mint írtam elõtte viszontsegítettem lakástémában. Kinek mi a fontos... :) :) :) :)

Miszory Béla #42918:
Zenét hallgattam gecisokat már, fõleg pénteken, mikor gubbasztottam a matekkönyv fölött. :)
Köszi Nektek még1x! :)

Marczin Róbert #42917:
Úgy fest, hogy Abarthból csak egy van. Amit nemrég vettem, az 127-es lesz... :(
De azt is szét kéne már húzni... :)

KG

Laceeee #42920:
Nem hiszem, lefújás elõtt még lenne némi köszörülni való rajta. ;) :D

baz

Alakul a molekula! :)
Veszett lesz a gepu!
szeretni kedelni fogja ezt a mocit! :) :)

Jovo het vasarnap autozas lesz?? ne felejts el szolni! :)

Miszory Béla

azért mondjuk az sem semmi, hogy ez a motor már álló helyben megevett 4 liter benyát, pedig még csak el sem indították.... :D

obrotka gyula

Én olyan irigy vagyok rád! :) :) :) :)

Jó kis motor ez, majdnem minden része tetszett és tényleg kurva jó állapotban van. Remélem nem gecizel vele sokat és gyorsan berakjuk. :)

Kopányi Sándor

Mekkora disznó nagy kartere van.... Mondjuk a nagyobb olajtöltet az jót tesz egy motornak ;) Frankó a vas.
Gratula!!!

Soma22

Szupcsimupcsikircsi napcsi volt :)

A motor tényleg nagyon tetszetõs, alig várom, hogy a jobb1ben ülve, fejemet jobbra forditva lássam az elõre vezetõ utat, és közben ne tudjam magamba folytani a sikítást :)

Buszos Petya

Jóféle cucc. Lesz benne valami további okosítás is (finomhangolás, grammolgatás, ilyesmi), vagy a pucolás meg a fogyó-kopó dolgok cseréje után megy be a gépjármûbe, aztán gyí? :)

Laceeee

KG #42922:
Nem netezgetned kéne, hanem most is csiszolgatni és köszörülni a blokkot ;) :D :D :D :D

KG

baz #42933:
Mindig mondja, hogy még. :)

Vasárnapot még nem tudom, leginkább Robicicától függ.
Meg a mûszakicicától.

Miszory Béla #42934:
:)

obrotka gyula #42938:
Mostmár én is. :) Vicces, hogy 2 évet állt a retekben elhanyagolva, most meg így a szétszedés után be vagyok zsongva, hogy össze kéne rakni. :)

Kopányi Sándor #42945:
900-asé is ugyanekkora. :) Olajhûtõ miatt kell pár decivel több olaj bele. :)

Soma22 #42946:
Reméljük közben nem a tetõn csúszunk majd. :)
Még mindig fáradt vagyok a vasárnapi szerelgetés óta. :)

Buszos Petya #42953:
Bízom Abarthékban, hogy rendesen grammolták... :)
Hengerfejet lehet, hogy elkezdem berhelni majd még egy picit, de nem akarom évekig húzni az összerakást, úgyhogy megmaradok egyelõre az egyszerû tyuning vonalán. :)

Laceeee #42962:
Aztapicsa. :)

Soma22

KG #42978:
ne aggódj, még én is kivagyok....
mi lenne ez a vasárnapi autókázás?

Plósz Gyula

KG #42978:
Soma22 #42981:
melyik vasárnap?
most husvét?,vagy azután?

KG

Soma22 #42981:
Robi vetette föl, de a vasárnap az csak az én agyszüleményem egyelõre.

Plósz Gyula #42986:
Jövõ hét vasárnap. A mostani nekem tutira nem jó, mert Pécsett leszünk. De ha arra gyüttök, akkor jó. :)

Plósz Gyula

KG #42987:
szombat jobb lenne mert vasárnap melozom:(

Dave07

Nem hiába..Abarth az egyik legjobb... :P

Törölt felhasználó

Gyönyörûséges! :)
Be is nedvesedtem! :D

Laceeee

csajos #43093:
Nálatok is ennyire esik?> ;) ;) : o) : o) : o) : o)

baz

KG #42978:
1, Tegnap neztem az otodik sebesseg cimu musort, van benne egy noi teszter, ex autoversenyzo.
Uj Cliot tesztelt es ugyanezt monta," 6300 as fordulat de o monda mééég mééég! szenzacios"
Mosolyogtam rendesen :) :) :) nem csak en vagyok ilyen! :)
Majd kiprobalhatom Abarth mocival is?? :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!