2010.07.21. Szerda

Van egy kis időm, így egy blogbejegyzést rittyentek gyorsan.

Júli 11-én Tatbányára utaztunk, mivel a helyi Ladaklub szervezett egy szociautós szlalomot. A kategóriámban 3-an voltunk, Baz, egy skodri, meg én. Ezüstérmes lettem, hiszen Baz lényegesen jobb időket, és ráadásul sokkal szebbeket is autózott. Nagyon adta neki a pálya, na meg a hátsó téligumi. Élmény volt mellette ülni. :)
A kisautóra büszke vagyok, mert jól üzemelt az első komolyabb versenyén. Egy nyekkenés nélkül bírta a helyenként murvás pályát, amire megesküdtem régebben, hogy nem viszem. :)
Egyedül a kanyarokban visszafulladó karbi bosszantott, de az nagyon. Egyelőre nincs tippem, hogy mit variáljak rajta, hogy jó legyen.

A másik felejthetetlen hétvége a legutóbbi volt.
Csütörtök hajnali 1-kor indultunk és vasárnap este 9-re értünk haza. Hogy hova mentünk? Hát persze, hogy ismét Lengyelországba. De most polskikkal. :) :) :)
Gyula és Losi jött a narancs kúpossal, az utolsó pillanatban csatlakozó Jámbor Laci a metálzölddel, mi pedig Réka pirosával mentünk. Utóbbitól féltünk a legjobban, mert az olajnyomás a folyamatos próbálgatások, pumpacserék, stb. hatására sem javult, így nagy az esély rá, hogy a főtengelycsapágyak koptak már el teljesen. Nem is lenne meglepő, hiszen a legutóbbi motorkarbantartáskor nem cseréltük őket, úgyhogy 120-130 ezer km már simán lehet bennük, ha nem több. Ennek ellenére hibátlanul abszolválta az 1020km-es körutat, egyedül egy olajgombát kellett cserélni, mert az a Lengyel-Szlovák határon megadta magát.
Gyulának kevésbé volt szerencséje, neki a töltése ment el. A lehetőségek méricskélése után szénkefére gyanakodtunk, így szombat délelőtt nekiálltunk az utcán megcsinálni Jacekék boltja előtt. A szénkefe nem tűnt rossznak, de szerencsére Laci kiszúrta, hogy a forgórésznek össze-vissza lógnak a vezetékei. Ez volt fél egy körül, úgyhogy fel volt nekem adva a lecke, hogy odaérjek az egykor záródó bontóba dinamóért. Ez szerencsésen sikerült, ráadásul egy ismerős kocsit is láttam a bontónál. A zólyomi talin kint volt a srác, rögtön megismert, és dumcsiztunk egy keveset. Kiderült, hogy jönnek a nyári talinkra. Le is kellett fotóznia, mert mondta, hogy nem fogják amúgy elhinni a cimborái, hogy ismét találkozott magyar polskissal a lengyel bontóban. :)
Várost nézni megint nem volt időnk a 4 nap alatt, de a túra összességében nagyon jó volt, bár esélyt látok rá, hogy a csajok nem így gondolják. > ;) :)
Büszkék vagyunk a kisautókra.

Illetve megemlíteném, hogy jártam egy osztálytársamnál, akinek veterános műhelye van. Itt lennének a képek: http://picasaweb.google.hu/k.gabor126/2010_07_01ClassiccarMuhely#

Tegnap a kisautót waxoltam át, a kerekeket pucoltam le, holnap még belülről kell kitakarítani, és mehet is lassan a nagy nyári kispolskis találkozóra a hétvégén. :)
Művészi kép :) :) Néha azért csúszott :) Baz és a háttérben én :) Somica veret :) Kissé koszos lett Reméltem, hogy ilyen nem lesz sosem. :( Utána jót tett neki az alapos mosás Lengyelbe menet De széééép, de a sziklafal sem csúnya. :) Rékamotor az izgulás tárgya Hajnali 5 körül Donovaly előtt Gyuláék nem ketten mentek :) Pizzériához érkezvén A csajok már ennének :) A narancs áramtalanítása után boldogan :) Itt kezdett el biztos lenni, hogy nyerek egy Nesteát, mivel fogadtunk... ...hogy nem ússzuk meg lerobbanás nélkül. :):):) Kedves lengyel kolléga ótója Felcuccolva :) Losi mit csinálhat? :) Rékamotor állapota

Kommentek

Törölt felhasználó

En is vaxoltam ma mosast kovetoen. Eg es fold, plane, ha az auto mar fako, most alig latszik, hogy a festes szemet rajta, bar a kezeimnek annyi. :)

obrotka gyula

Kenjed a hajadra a Nesteádat! :) :) :)
Igaz gyömbérsör lett belõle, de akkor is. :)

Jók a képek.

Chris

Zsírok vagytok a verseny meg az újabb lengyel túra miatt is! Respect!

Karki

Szóval ezért nem találkoztunk, mert ti csütörtökön mentetek lengyelországba :)

Pénteken indultunk el mi a haverokkal, és bíztam benne, hogy látom majd valahol a Póckijaitokat ;)

Plósz Gyula

ennek a lengyel kolegának adtam két frissen vásároltkipuff csavart ;)

Dömi

Plósz Gyula #46319:
õt mindig a magyarok mentik meg :)
"Bidgos"ban is magyarok adtak neki fék alkatrészt, másnap hazafelé 30-as kulcsot...stbstb :)
de jó arc

obrotka gyula

Dömi #46336:
És hihetetlen jó ízlése van a polskik terén. :)

Törölt felhasználó

Ezekkel a lengyelekkel ittunk a hétvégén, de kegyetlen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!