Aluk, motor revízió, barnulás...2018

Közel egy éve tettem le az utolsó bejegyzést, így lássuk, hogy nézett ki a 2018 Bencepolski szemszögéből.
Az első megemlítendő történés, hogy végre felkerültek az ATS Pepperpot felnik. Több, mint 4 évet pihentettem őket, valami mindig hiányzott a felrakásukhoz. Leginkább a szabadidő, aminek a mennyiségén a család bővülése nem segített. :) De mivel az újévi fogadalmaim egyike ez volt, így csak kipréseltem magamból azt a szükséges munkát ami nagyon nem volt kevés.
Első kérdés a felületkezelés témaköre volt, sok opció felmerült a színes belsőtől elkezdve a perempolíron át egészen az esztergával telibehúzásig. Végül győzött az a tény, hogy a felniken még az x éves gyári fény volt, és ezt sajnáltam volna letúrni róla. Persze ez közel sem azt jelenti, hogy a legegyszerűbb megoldást választottam. :)
Kezdődött egy alapos pucolással, majd miután be lettek szerezve a megfelelő színű festékfilcek (köszi Zizi), jöhetett a lejavítgatása a festékhibáknak. Ezután a világ leggányabb feladata következett: a felnik kézi átpolírozása beleértve a lyukak belső peremét is. Naponta egy felnire voltam képes, de még így is kézfájás volt az eredménye. Utána waxot kapott, és kész volt maga az alu. Már csak gumi kellett rá, itt is volt sok opció, de végül a 145/60 R13 Maxxis lett a nyerő. Tehermentesítő gyűrűt esztergályos gyártott hozzá, és a 4x100 osztókör miatt mozgókúpos csavarokat szereztem be kerékőrrel együtt. Utóbbi mozgókúposban eléggé ritka.
A kerekek már komplettek voltak, mehetett volna fel a vasra egy előrehozott műszaki után, de mégis ráment egy egész nap a felszerelésükre, mert még pár dolgon alakítani kellett. Többek között a futómű geometriát is hozzá kellett igazítani elől, hiszen az ET13 miatt kénytelen voltam kis terpesztést adni elől is, hogy ne lógjon ki. A végeredmény viszont olyan lett, ahogy megálmodtam, és ez baromi jó érzés, azóta is csak nyálcsorgatva bámulom néha. Pont úgy ül, pont úgy mutat, ahogy akartam, nem ér bele sehol még megpakolva sem, pedig nagyon ki lett centizve. Egy műszeres futómű állítást azért kapott, hogy a hátulja is be legyen lőve, ne csak az eleje.
Ami még megemlítendő, az a motor rendberakása. Bár Bence anno tök jó kis erőművet rittyentett a gépbe, az már kb. 20-30 ezer km-rel ezelőtt volt, és érződött, hogy kezd fogyni a kraft belőle. Olajcsere ideje is közeledett, így rászántam egy fél napot, és átnézegettem mindent. Cseréltem a furulya és hengerfej tömítéseket, vezérműláncot, a gyári BIS lánc is meg tud nyúlni ezexerint. Olajat, szűrőket, illetve a vezérműtengelyt is egy másik utcai sportosra. Karbi rendberakva, egyéb apróságok, amik most nem jutnak eszembe. Az erő visszajött, bár nem üt olyan nagyot, mint az elején, talán ezt a sok Hondázás és motorozás miatt érzem, de kellemesebben autózható lett, így marad. :)
Hosszútávon is lepróbáltam, ami a nyáritalit jelenti, illetve egy lengyel kirándulást, aminek az első reggelén megcsináltam a hengerfej utánhúzást és a kapcsolódó műveleteket.
Ez az év ki is merült ennyiben köbö, jól üzemelt egyébként a vas, és úgy érzem most lett olyan, amilyennek lennie kell. :) Persze javítanivaló mindig lesz rajta, sőt megfontolandó hosszútávon egy lakat-fény, de az nem az elkövetkezendő 5 évben lesz, az tuti, mert hirtelen lett más, amivel foglalkozni kell, de az egyszer egy másik bejegyzés része lesz valamikor majd egyszer talán máskor... ;) Úgyhogy továbbra is büszkén és élvezettel döcögök Bencepolskival a pesti utakon. :)
Egyik kedvenc képem :) Felniszerelék Kezd összeállni minden Maxxis Szép perem Mobilom háttérképe azóta is :) Fémszelep rulez :) Fent a vason. Jupíííí :) Ki van centizve :) A KisKópé is megvizsgálta :) Majd mindenki örült :) A Nyáritalin is ment a ’felnizés’ :) Apa autójának teteje nagyon szines :) Egyéb gyerekprogramok a Nyáritalin Futóművesnél Alá is néztem, ha már ott jártam Motorbütykölés HF lent Nem sok látszik a dugattyúpolírból HF pucolás előtt Barna FL műszerfalkárpit - IMÁDOM :) Mikor vezethetem? :) Sok jó autó kis helyen is elfér Amit mindenképpen meg akartam örökíteni... ...Az első polskizás. 2018.06.07. Első pár percben élvezte, majd egy hatalmas bealvás lett belőle. :) Indulás Lengyelországba Szuvenírvodka A szálláson Krakkó közelében ...

Kommentek

Karki

Fasza ez a pepperpot, amíg megvolt a Hondám, én is nagyon szemeztem vele, de végül sose jutottam odáig, hogy vegyek rá alut. :)
Amúgy milyen Honda miatt nem üt akkorát már a Polski? :)

KG

Karki #56583: Jó is a Pepperpot. Szobadíszként is szerettem, de így jobb. :)
Utolsó kérdésed nem teljesen értem.

Karki

" Az erő visszajött, bár nem üt olyan nagyot, mint az elején, talán ezt a sok Hondázás és motorozás miatt érzem, de kellemesebben autózható lett"

KG

Jajajajaaaa. Már el is felejtettem, hogy ezt írtam. :)
Több, mint 3 éve szolgál minket egy UFÓ Civic. Már rengetegszer neki akartam állni blogolni róla, de ahogy látod, még odáig sem jutottam, hogy új autóként feltöltsem. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!