Archívum: 2016 (3)

Tevékenységtérkép

Kamera - Hulye vagy???? :)

Es akkor egy friss szereles, ami miatt igazabol nekialltam blogot irni a napokban, es ami miatt a cimben szereplo kerdest mostanaban tobbszor megkaptam. Hozzateszem, jogosan. :)
Regebben kipattant a fejembol az isteni szikra, de most valositottam meg e remekmuvet: kamerat a motorterbe! :)
Hogy minek? Mert elnok. :)
Amugy semmi ertelme sincs, mert ilyen felbontas mellett igazabol nem lehet latni, max annyit, hogy lecsuszott az egyik gyertyakabel, de akkor is vagany egy hosszu uton ranezni a motorra, es latni a gazkar mozgasat a pedal pumpalasakor. Tovabba izgi figyelni, mennyire mozog a motor 1-1 uthibanal. :) Asszem elgurult a gyogyszer. :)
Hogy mi kell hozza? Egy akarmilyen kijelzo, no meg egy tolatokamera ebay-rol ezernyolcert free shippinggel. :)
No, most lehet szidni, hogy nem vagyok normalis, de nekem tetszik. :) :) :) :)

Epitsunk zenet a Polskiba!

Melyladam, zenem volt regen, meg hangnyomas versenyen is indultam anno. Majd mikor a versenyauto (ami akkor meg nem volt az) szetszedodott, es belekezdtem a felujitasba, akkor eladtam mindent. Ezutan egy muzsikamentes idoszak kovetkezett, mondvan az auto hangjat kell hallani, de titkon igazabol tudtam, hogy nem szabad ujra belekezdeni a zeneepitesbe, mert ismerve magamat, akkor nincs megallas. Most x ev utan megis belekezdtem... A szokasos gyorsulo vonat effektus: eloszor csak egy kis radio, az eleg lesz. Utana 1-2 csipogo, majd a szigeteles, es vegul amit nagyon kerulni akartam, a lada. Ismet belefutottam a csapdaba, de most igenyesen probaltam csinalni, hat ez lett belole:
Vettem egy osregi felsokategorias JVC fejet, majd rengeteg referenciahallgatas utan egy Hertz 16.5-os komponens szettet.
Gyonyoruen szolt magas es kozep tartomanyban. Kezdett zavarni az auto hangja, igy halkabb kipufogo kerult fel (ami azota mar visszacserelodott). Ezutan a valto sipolasa zavarta meg a csendet, igy valtocsere kovetkezett. Hangsulyozom, a zene miatt. :)
Nem volt eleg, meg mindig nem, igy egy massziv hangszigeteles kerult be katranylapokkal es extra szivacsokkal.
Egesz jo lett, de a mely meg mindig hianyzott a repertoarbol. Na itt kezdodott az igazi szoporoller.
Mivel volt mar polskiban ladam, igy tudtam ez mivel jar: hatsoules=0, pakolni eselytelen hatra, folia az ablakra, hogy ne latszodjon, stb. Ugyhogy egy adag gondolkodas, es massziv utanaolvasas utan jott az otlet: megcsinalom uvegszalbol a hatso ules formajara. Aha. Remek otlet volt. :)
6 teli nap munka, es egy vagonnyi meregdraga mugyanta aran jott ossze, aminek a felet vagy foloslegesen ellocsoltam, vagy beszivtam, a maradekot meg lecsiszoltam flexszel. :) De persze ezt is telen erdemes kitalalni, amikor nem szarad a gyanta, igy kell talalni egy polski kasztnit, amit sutokent lehetett felfuteni 3 hosugarzoval annyira, hogy gozologjon a teteje. :)
Az eredmeny viszont olyan lett, amire buszke vagyok, praktikus, es a hangja maximalisan kielegiti az igenyemet, bar azert nem vagyok egy vajtfulu.

Persze az olvasni tudo autofeltoroknek megjegyeznem, hogy ebbol mar semmi nincs az autoban, reg volt, es eladtam mar a cuccokat. :)

2 es fel ev Bencepolskival

Ritkan blogolok. Ez nem ujdonsag, emiatt soxor meg is kaptam a kerdest, hogy mi ez a kocsi, amivel nap mint nap jarkalok. Hat ime egy osszefoglalo az elmult idoszakrol, ami nem volt esemenytelen egy olyan hasznalos autoval, amivel talan meg megeri foglalkozni.
Roviden Bence volt polskija, ami hozzam kerult immar lassan 3 eve. (Hosszabban az auto fooldalan.)
Az esemenyek pedig cimszavakban:
-jonehany talalkozo es lengyel tura
-kb. 20000 oromteli km
-szomoru talalkozas egy katyujelzo oszloppal
-felnik homokolasa es szinterezese, no meg uj gumik
-ATS Pepperpot fenik (felszerelesre varnak)
-komplett zene epitese es zajszigeteles
-fenyezesi hibak lejavitasa, polirozas
-uregvedelem
-kormanyosszekotok komplett csereje
-barna karpit es Bimarco
-Abarty olajtekno
-...es meg szamtalan dolog, de beszeljenek inkabb a kepek!

Folyt.kov. hamarosan...