2010.09.21. Kedd

Megtörtént az első rendberakás a kis kétkerekűnél, mivel tegnap végre már eljutottam vele a garázsig. :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Az első próbálkozás múlt héten volt, akkor egy defekttel lettem gazdagabb. Gondoltam csak kibírja a két fos gumi azt a pár napot, amíg nem veszek rá normálisat, hát nem bírta. :) De ez borítékolható volt, hiszen a repedés szélesebb volt már rajtuk, mint a minta. :) Úgyhogy komótosan eltoltam Rékához a bringát, és elindultunk Bencével gumit vadászni. Raktáron sehol nem volt ez a méret, csak a város másik végén lévő gumisnál, így megjárattuk a polskimat is egy kicsit, mert sietni kellett, hogy nyitvatartási időn belül odaérjünk. ;) Sikerült. :) :) :) Állítólag kilónegyven is volt néhol, bár nem figyeltem az órát. :)
Kicsit ismeretlen márka volt számomra a Vee Rubber, de mivel nem volt más, így bevásároltam 2 külsőt és 3 belsőt belőle. Kellemesen csalódtam, mert nagyon szépen fogja az utat, bár viszonyítási alapom nem sok, egyedül a leszedett kb. 30 éves, szétrepedt takonygumi eddig. :) Viszont a gumika árán nagyon meglepődtem, 3100 kemény magyar Ft volt 1db. Viccesen olcsó. :)
Még este szakadó esőben fel is pakoltuk a kerekeket. Élmény felszerelni gumit olyan kerékre, amit ketté lehet csavarozni, nagyon tetszett. És mondanom sem kell, hogy az egész 'kerék le - gumi fel - kerék vissza' művelethez egyedül egy 13-as villáskulcsra volt szükség. :) :) :) :)

Tegnap igazság szerint Rékapolski motorjának akartam nekiállni, de magával ragadott a Vespa, így elkezdtem azzal törődni egy keveset.
Beállítottam az első  féket egy kicsit intenzívebbre, megragasztottam az első fényszórót, meg az orrdíszt. Felcsavaroztam és beállítottam az első sárvédőt, mert beleért a kasztniba, és lógott. Ráraktam a 28 rétegtől lepucolt sárvédő díszt is, melyre menetet is vágtam, így nem kell még véletlenül sem ragasztani. Lebiztosítottam az első kerékagy csavarját, mert KeMa mondta, hogy azt pótoljam, én meg már vártam, mikor esik ki a kerék. :)
Átmentem rajta Prevent polírpasztával, csak az volt otthon, de szép lett a végeredmény. Eltüntette a lepucolhatatlan guminyomokat, meg viszonylag fényessé is tette a festést. Ha szépen lenne gittelve, és nem okádék módon, akkor még egész jó fénye is lenne.
Leszereltem róla a középső kesztyűtartó dobozt, ami ugyan mindenkinek tetszett, de nekem csípte a szememet, mert nem volt gyárilag a Specialokon. Szerintem így sokkal autentikusabb. :)
Alatta volt a legtöbb polírozni való, a csomagtartóba pakolt dolgaim miatt.
Meg csináltam IKEA-s plédből egy ideiglenes csomagtartót az ülés alá a láncnak/lakatnak, amíg nem veszek gyári dobozt oda.
Nagyjából éjjel kettőkor még átmotoroztam Budára, ahol megkukkantottam Csajos autóját. Laceeee, minden elismerésem, nagyon szép lett.
Utána még ezt-azt helyreraktam a motoron, illetve rájöttem, hogy az ülés rugói között szépen el lehet rejteni a legszükségesebb szerszámokat. :)
Hajnali 4-re lettem kész, de öröm volt reggel ránézni a kis Vespára. :)
Élmény volt vele ma bemocizni. :)
A minta nem a legautentikusabb, de egyelőre megteszi Az első közös kép :) Csomagtér doboz nélkül, viszont Gyula Suzukijával :) A doboz, amit ideiglenesen ledobtam Sárvédő a díszével Nem is vészes az alja 1 adag krómpaszta után a sztender is elkezdett csillogni Gagyi fényképező: itt egész rózsaszínes a festés :) Belshő Ideiglenes lánctartó :) Ma reggeli képek Csípi a napsütést. :) Háttérben Faterom póckija Csillogik :) :)

Kommentek

Marczin János

Tettszõs kis motorka . ;)
Bár én ballonosabb gumit vettem volna rá ...
Az enyémre is azt akartam ,hogy nagyobb felületen tapadjon . Csak addigra eladódott .

KG

Marczin János #47543:
A régi gumi ballonosabbnak tünt, ez olyan kis vékonyka hozzá képest, pedig ugyanaz a szélesség papíron. Ezt én sem értettem.
Nem akartam a gyári méreteken változtatni, de valóban elbírt volna vastagabbat is, igazad van. Mondjuk valszeg elég lesz a max. 55km/h-hoz, meg a 76 kilomhoz. :)
Illetve ami még a gyári méret mellett szól, hogy így mindenféle különösebb bontogatás/szerelés nélkül is le lehet szerelni könnyedén a hátsó kereket, nem akad meg a kipufogó-sárvédõ combo-ban. :)
Legnagyobb bajom a mintájával volt, mert valami régi stomilszerût akartam, de már megbarátkoztunk. :)

Lajoska

Szépótttó. Illetve mottto. :)
A 8. képen az ott egy mobilvécé?

Buszos Petya

Jóféle kis csettegõ, és a bringa mellett az egyik legpraktikusabb eszköz melóba járáshoz. :)

baz

Hello bello!
Nagyon csini amotor!
Szívesen kiprobálnám...
... csak viccelek!
Fulest kaptal, hogy megyek, es leleptel a garazstol?
Szep az auto, de a mocit meg nem lattuk! :) :)

KeMa

A kesztyûtartó helyére egy pótkeréktartó való, amit a motorlájnnál megvehetsz potom 15 ezer forintért kábé :)

Sajna nekem nem volt rá keretem, illetve az utólagos tõcsavarokat sem tudtam/akartam kiszedni, ami a kesztyûtartót tartotta.

obrotka gyula

Garázsban fél percig agyaltam a kesztyûtartón, hogy mi a geci is az, de hamar leesett a tantusz. :) Kiraktam a garázs elé, hogy legyen mibe dobni a heroinos tûket és a használt óvszert. :) :)

KeMa

Megkaptam az mmst! Mi történt? Eltört a gyûrû?

obrotka gyula

KeMa #47585:
Én sem láttam a képen, de biztosan nem véletlenül volt kinn a dugó. :) :)

KG

Lajoska #47551:
Jah, csak mindig elfelejtem üríteni. :)

Buszos Petya #47559:
Volt. :(

baz #47568:
Majd meg fagytam, mire átértem a Petõfin. Elfelejtettem, hogy motorozáshoz illik kabátot is felvenni. :)
Kipróbálás nem mostanság lesz asszem. :(

KeMa #47572:
A pótkerék tartó az jól szokott rajta mutatni. :)

obrotka gyula #47581:
Köszi! :) Postaládának is jó lenne. :)

KeMa #47585:
obrotka gyula #47588:
A helyszín a Váci úti Shell kút volt.
Röviden: gyûrûtörés, árkok a dugattyúban/hengerben, motor szinte minden része kuka, olyan szintû taknyolás, amit még életemben nem láttam. :(:(:(:(:(:(:(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!