2010.11.23. Kedd

Könnyed, frissítő blog következik nagyrészt a Zsigáról.

Még az előző télen kicseréltem rajta az ac pumpát gyári újra, illetve a benzincsöveket, benzinszűrőt, bilincseket. A műveletnek köszönhetően végre megszünt a nehézkesen indulás, illetve az, hogy 1 hét állás után már csak a karbiba csöpögtetett benzinnel volt hajlandó elindulni.

Az elmúlt egy évben nem túl sokat volt használatban a járgány kímélési megfontolásból, illetve azért, mert Pécsen pihent. Persze mindig mikor arra jártunk, mentem vele egy karikát, természetesen csak akkor, ha száraz volt az idő. Az egyik ilyen köre egy pécsi veterános találkozó volt még valamikor áprilisban.
Majd egy hónap intenzív használat következett, ami bizonytalanul indult. Lejáró félben volt a műszaki vizsgája, így tervben volt, hogy felhozzuk Pestre műszakira. Erről a tervemről lemondtam, mivel vasárnap délután még mindig esett az eső, így nem volt kedvem elindulni, maradt a MÁV. A pályaudvaron kiderült, hogy nincsen már jegy, illetve az utak is kezdtek felszáradni, így e két ok miatt mégis a zsiga mellett döntöttünk.
Nagyon jó hónap volt, a nívós fogyasztást leszámítva élmény volt újra a kényelmes, tágas, orosz vassal járni. Segítkezett szerszámok cipelésében, nagybevásárlásban, sőt még Vespaszállításban is. :)
Természetesen ezek mellett le is műszakizott sikeresen. Ráadásul egy olyan helyen, ahol OT vizsgát is szoktak csinálni. A szakik átnézték, tetszett nekik a vas, és mondták, hogy a festékhibák ellenére is vizsgaképes a kocsi. Elmesélték, hogy miket csinálgassak meg majd rajta. Köztük szerepel a kopásnak indult fékbetétek cseréje, de valszeg komplett fékcsere lesz rajta valamelyik nyáron.
A paripát szerencsére még a nagyobb esők előtt sikerült újra levinni Pécsre, ahol mosás után beállt Rékáéknál a jól megszokott helyére. Most hétvégén is csak azért takartam ki, hogy átwaxoljam és kapjon egy kis krómpasztás kezelést.

Rékapolski: Még belefér ide egy rövidke iromány Réka kisautójáról is.
A lánynak névnapja volt 1-2 hete, így mi lehetne jobb ajándék, mint megcsináltam a kisautóját. A vas már hónapok óta motorblokk töréssel állt mikor a garázsban, mikor a garázs előtt. Az alkatrészigény miatt 2 motor lett ripityára szedve és elpucolva, hogy mindenből a jobbikat kapja. Itt megállt a folyamat. Legalábbis Réka így tudta. Éjszakákba nyúló szerelésekkel összeállt végre a motor, amit egyik este Gyula segítségével be is fejeztünk, majd betettünk. Nagyon hálás vagyok, hogy betegen is jött taknyolni a kocsit, hogy a nagy nap előtti estén végre pöfögjön a motor. Így is lett, próbakör után 1-2 simítás, és a motor tökéletesen üzemelt, sőt azóta már levitt egyszer Pécsre is.
Ha már lúd, legyen kövér, még pár éjszakát rászántam a kocsira, hogy ne leharcolt kinézetű kocsit adjunk át ajándékként. Legnagyobb problémát a tető totális lemattulása okozta, amely pár év polír- és waxhiány eredménye, no meg a szarabb minőségű festésé. A piros kocsi teteje és vízszintes részei már fehérre voltak mattulva, és olyan szinten barázdált volt, mintha erősebb smirglipapírral lett volna csiszatolva. Minden mindegy alapon nekiálltam próbálgatni, hogy mit lehetne tenni vele, majd a többszöri átcsiszolás mellett döntöttem. Ezt 1500, 2000 majd 2500-ös vizes papírral tettem meg csiszológép híján kézzel. Néha már kezet mosni sem bírtam, úgy szétment a karom. :) A végén a selyemfényű felület kapott több adag, illetve az egész kocsi egy frissítő polírt. Majd némi waxot. Az eredmény teljesen tökéletes nem, de nagyon szép lett. Ég és föld volt a különbség, végre fényes lett újra a tető. Ehhez még hozzáadódott az agyonkopott Momo kormány leflokkoltatása, meg egy kis masni, és kész is volt az emlékezetes ajándék. Réka persze ebből mit sem sejtett, és vigyorgott utána jó pár napig. :)

+még egy apró kisállatos rovatot is nyitnék itt annak az apropóján, hogy tegnap pont elcsíptük, ahogy Jocó, a tarisznyarákom éppen vedlik. :) Egy heti folyamatos National geographic bambulás sehol sincs ehhez az élményhez képest. :) Nagyon durva volt. :)
Rékáék garázsában ismét kellemesen fog pihenni :) Az első próbák Rékakocsi tetején Itt még nem gondoltam, hogy kézzel ez durva meló lesz. :) Viszont a próbafolt egész tetszetős lett A végeredmény az átadás utáni napon :) Sajnos rozsdafoltok vannak azért De akkor is örült a leány :) Nemhogy a temlom, semmi nem tükröződött benne eddig A flokkolt kormány No meg az elkészült motor :) Miss Parabola (Lajoska biztos értékelni fogja :) ) Ez a látvány fogadott tegnap este hazaérve Biztos imádott, hogy közben villogott a vaku :) Itt már beszéltem a kisállatboltossal, hogy tüdős állat lévén meddig bírja a víz alatt? :) Tiszta sci-fi :) Kipattantak a lábai, és visszahajtotta a pocakját is Csak bambult, mert még mindene olyan puha volt, hogy járni sem bírt :) Szép színei lesznek, meg szép nagy lett. A vacsorám meg eddire kihűlt. :)

Kommentek

Lajoska

Végre Lada-blog. :)
Tányéros macskát mi is építettüönk egyszer, egy mûtéte után. Nem rajongott érte, a lépcsõkön meg volt halva, minden egyes lépcsõfokba beleütötte a tölcsér alját, ennek következtében a tetejétõl kapott egyet a fejére.

Jocó átöltözésérõl kisvideót kellett volna csinálni, aztán felgyorsítva egy percbe tömöríteni. :)

KeMa

Lába van az asztali lámpának? :D :D :D :D

Jocó arc, Zsiga szép, polski csinos :)

obrotka gyula

Te ez a vedlés nagyon csúnya. :) :) :)

KG

Lajoska #48379:
Ez attól kapott hülyét, amikor a játékát beledobáltam a tányérba a fejéhez, aztán meg mindig kereste, hogy hol van. :)
Videóra én is gondoltam, de sajna a technikai feltételek nem voltak igazán adottak.

KeMa #48390:
:) :) :) :) :)

obrotka gyula #48395:
Szerintem szép volt. :) Mondjuk voltak pillanatok, amikor azt hittem, hogy szétszakad. :) A legizgibb az volt, hogy az új páncél hasából jöttek ki a lábai, és a has részét utána meg simán visszahajtotta a hasára, mintha valamiféle Transformers filmet néznénk. :)
Egész este Rékát csesztettem, hogy a bolond macskája bezzeg ilyet nem tud. :)

KG

KG #48397:
A 14. képen a hátsó lábai között az konkrétan a hasa, majd miután kipattantak a lábai, utána elõrefelé visszahajtotta az egészet, és olyan lett, mint a 16. képen. :)

Laceeee

KG #48397:
Pedig volt egy macskéák kemény egy hétig csak átadtam másnak :) :) A neve Béla és nem biztos, hogy így nálad lett volna a legjobb helyen ha nem tud ilyen formában vedleni :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!