2011.01.26. Szerda

Ráment a tegnap délutánom, éjszakám, de összepakoltam végre a Specialt!!!!! :)
Beraktam a PK mágneses gyújtást, bár a jelek nem voltak egyértelműek továbbra sem számomra, de szerencsére le volt fotózva, hogy milyen pozícióban volt az előgyújtás régen a motoron. Megkapta az új trafót is, és szépen elindult, fel is pörgött. Addigra már bőven sötét volt, és nem bírtam nyugodni, akartam egy próbakört az utcán is, így nekiálltam a 12V-osításnak. Nem végleges minden, de bekerült a fesszab., átzsinóroztam a fél mocit, mert iszonyat kócok voltak benne, lámpákat megoldottam, úgyhogy végre kapcsolható is a világítás, no meg a leállítógombot is bekötöttem, mert eddig fullasztásos elven kellett leállítani. Utána már nem érdekelt a hó sem (még nem motoroztam hóban, ment rendesen keresztbe :) ), és kivittem egy próbakörre.
Valami iszonyatos durván húz a 125-ös motor, majdnem lef...tam a bokámat. Végre nem tudom mit megy, a vizes, fagyos úton nem akartam próbálgatni, de szabályosan féltem rajta. :) :) :) Mondjuk 1 hétnyi robogós tapasztalat után ez nem meglepő. :)
Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, mert végre úgy működik, ahogy kell.
Teendők lesznek azért rajta, mert néha indokolatlanul pörög alapjáraton, tehát a főtengelyszimering valszeg már nem tömít rendesen, amit ugye imádnak a kétüteműek. :) Meg kissé máshogy szeretném külalakra a blokkot, de végre tudom már, hogy megérte a sok görcsölést, és egy kellemesen használható veterán mocit látok az alagút végén. :)
Beraknék még egy videót, hátha valaki megnézi. http://www.youtube.com/watch?v=T8Wl2ZvRgpY Azzal a célzattal vettem fel, hogy a Vespaklubbosok hang alapján hallanak-e valami problémát, esetleg minden normálisnak tűnik-e, de a telefonom nem igazán preferálta az éjszakai baromi hangos felvételt, tehát pont arra nem volt jó, amire kellett. Úgyhogy minőségért elnézést, de képzeljétek el a vigyorgó gyereket a telefon másik felén, aki addigra már kővé fagyott, mert még kesztyűt sem húzott, és tele volt a gatyája az állandó keresztben csúszástól! :D :D :D :D :D
Imádta a havat :) Szegénynek húztam rendesen Vásárolt fisz-faszok tigrises papuccsal :) Dizájnosabb fékkarok, amiket már régóta óhajtottam Szívás-kipufogás A tömítéskészlet 2x olyan drága, mint a póckié. Fasza.  :)

Kommentek

Plósz Gyula

gratula.
de ha már nagyobb mocit tettél bele,akkor mért nem egy 600-asat? :O
:D :D : o)

Tibee

Zu bele az 1600-os V2-es. :D

CsuTee

Gratula :) Találkozón lesz majd? :) Azt hittem ilynre építed :D
http://www.youtube.com/watch?v=_OIl9oLGx1o

KeMa

Szupeeeeeeer! :D :D :D

Mikor megyünk motrozni? :D :D :D

Az elektromos rendetlenségért sorry nem veled akartam kibaszni, csak már nagyon odavoltam az utolsó napokban :D :D :D

KG

Plósz Gyula #49384:
Tibee #49385:
CsuTee #49386:
Jelenlegi motorozási gyakorlatomhoz (kb. egy hét hosszú kihagyásokkal :) ) szerintem még ez is sok lesz. Meg lehet, hogy a rendõrnek is, bár nem hiszem, hogy egy 33 éves motorról megmondja hang alapján, hogy hány köbcentis? :)

KeMa #49390:
Hagyjad már! Valszeg én sem csináltam volna meg perfektre, ha eladásra megy a dolog. :) :) :)
De amúgy a köteg kihasználatlan mindenféle vezetékeibõl ítélve valszeg az elõzõ tulaj is pakolt bele bõven zsineget. :)
Meg most sem lett sokkal szebb a rendszer, de legalább már átlátom. :)
Meg jóval egyszerûbb egy PK elektronikát bekötni, mint a furfangos 6V-os speciálét. PK-nál a fesszabról jön le egy pozitív, és ennyi, már csak testet kell adni a fogyasztóknak.
Viszont a kormányon lévõ kapcsolóval megszenvedtem rendesen, az mekkora egy zsúfolt fisz-fasz. :)
Jah, meg így utólag értem, hogy miért volt lószar a világítása a Vespának, a 12V-os izzók nem kamázták a 6V-ot. :) Bár erre asszem figyelmeztettél is.
Most viszont olyan fénye van, hogy kiviszi a szememet. :)

Mit is mondtál, milyen mocid van? Kép?
Jóidõben menjünk majd! Oszt majd jó lerobbanunk. :)

VadMacs

B*szod, nyissatok már OGy -val egy "veterán" múzeumot, szépen gyûlnek a régi szajrék... :)

Buszos Petya

Ízirájder öcsém, ízirájder. :D :c)

KeMa

KG #49397: Hehe, azért került bele 12V-os izzó, mert nyélgázon kibasztam vele 3 db 6 V-osat :D :D :D

A kapcsoló tényleg szopás... Vigyázz, mert a lámpát úgy kapcsolja le az eredeti rendszernél, hogy rövidre zárja a tekercset. Azt valószínû nem díjazza a PK elektronyika.

KeMa

KG #49397: Jah, Simson S51B :)

KG

VadMacs #49400:
Asszem Baz is hasonlót írt nemrég. :)

Buszos Petya #49407:
:)

KeMa #49410:
Na a nyélgáznál volt a hiba. :) :) :) :)

Kapcsolót jól kötöttem, mert leszartam a kapcsolási rajzot, és elkezdtem multiméterrel méregetni, hogy melyik zsineget zárja.

KeMa #49411:
Azok jók. :) Majd gyorsulunk. :) :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!