3 év kihagyás után úgy gondoltam, hogy blogolok... :D

Sziasztok!
Bár gyakran olvasgattam ismerősök bejegyzéseit, én kissé kimaradtam a blogolásból mostanában. Azóta történt sok változás, nem is győzném mindet leírni, így álljon itt egy összefoglaló poszt arról a kiskocsiról, amit minden nap nyúzok lassan már másfél éve.
A kocsi hozzámkerülését már ecseteltem, így a könnyekig fajuló mentális rész kimarad, és kezdeném a színekkel.
DIU, azaz a patkány polski a pályafutását pirosan kezdte nálam. Nem rajongtam a színéért, hiszen nem tartottam férfiasnak a lassan rózsaszínű, lemattult, nemgyári festést, de olcsóságossági megfontolásból kevertettem hozzá színt, hogy legalább a tenyérnyi rozsdadarabokat eltüntessem. Itt még 1500Ft-nál tartottam a ráköltésben, talán itt kellett volna megállni. :)
Kezdődött az alapozás, csiszolás, gittelés. Utóbbiból az üvegszálasat nagyon szerette a kasztni. :) Viszont mikor már filleres volt a negyed bódé, elkezdett tetszeni a töltőanyag szín, továbbá rájöttem, hogy a kocsit szépen gittel javítgatni esélytelen. Gondolkodtam, ha már sz@rul néz ki, akkor legyen patkány. :) Úgyhogy hirtelen felindulásból visszamentem a festékboltba, és kértem 1 lityó fillerfehér akrilt edzővel és mattítóval. :) Szétpakoltam a kocsit, majd átfújtam. Ez nem sikerült túl jóra a kis pisztoly és a gyors edző kombó miatt, de egy gépi csiszolás után már egész emészthető lett a végeredmény=nem volt érdes és foltos annyira. Az előzetesen kevertetett piros szín pedig ment a kerekekre. Itt halkan megjegyezném, hogy hóesésben nem túl jó festéket szórni. :)
A következő nagyobb projekt a motor volt, hiszen a kuplung gyengélkedett, és szerettem volna rendbe is rakni a technikát, hogy a cserbenhagyást megelőzzem. Bence és Gyula segítségével megújult a blokk, kapott szinterezett burkolatokat, galvanizált csavarokat, felújított karbit, kuplungot, olajat, tömítéseket, köszörült veztengelyt, gagyi magyar alu olajteknőt.
Az engine az utóbbi időben tovább finomodott, hiszen egy felújított Marelli generátorral lett gazdagabb, elegant gyújtással és egy csinos panda karbival. Így már városban egész jól autózható a kocsi, ráadásul nem is vészes a fogyasztása.
A patkány stílushoz az ültetés elengedhetetlen, így további rövidítés után megkapta a 900-as régi vágott rugóit, és előre kovácsoltatott laprugó került félbevágott tartóbakokkal. A futómű állításának érdekében a gömbfejek is le lettek cserélve, hiszen össze voltak nőve már teljesen. Továbbá Cincinnek köszönhetően végre normális gumikon fut az autó, és nem a megkövült, gyári Stomilok vannak alatta.
Ezen kívül még egy csomó otthon kallódó alkatrész belement, lásd króm ablaktörlők, avétos krómlökösök, nyitható hátsóablak, Bimarco-k, feszítős kéderek, stb-stb.
Időközben 2x meg is törték szerencsétlen kocsit, de ez az állapotán nem sokat rontott már. :)
Hosszútávú tervek nincsenek, még van másfél év műszaki a forgalmiban, utána majd eldől mi lesz a sorsa. A jelenlegi rozsdaállapotok miatt örülök, ha addig kihúzza, dehát bontószökevény volt már így is. Mindazonáltal szerintem örül a kisautó, hogy kapott még pár plusz évet, boldog, hogy egy kicsit stílusosan róhatja Budapest útjait. :)
1 napja nálam (2012. Nov.) Ilyen szép piros volt Régi kép: Itt még Gyulával szereltük az előző tulajnak Ablakok és külső alkatrészek nélkül Imádja az üvegszálas gittet :) A hátsó sárvédő Ezt már fújhatom Kis szórópisztoly + másfél óra = az eleje kész Festési munkák elkészülve (Festék anyagár: 7000Ft :)) Kezd ülni, de ez még nem a végleges Jól mutat a rozsdás dísztárcsa a galvanizált kerékcsavarokkal Kapott matricákat Sportkiput És új utángyártott Lada tükröt, ami szép lett egy tél után... A moci összerakás után Volt ilyen is. :) Jelenlegi motorállapot Útszéli lakatolás miután (először) megtörtek Időközben járt a böszörményi talin is A céges parkolóban Bakonybélben És a Dunában is pancsolt. :) A fürdőzést élvezte Alufelni próba is volt, de elvetettem a dolgot Megjárta Lengyelországot is És a mostani rozsda-mattfehér-kék állapot :)

Kommentek

KeMa

Üdv újra itt :)

Kopányi Sándor

Ahhoz képest hogy itt ott megharapta a ló, bírja a kiképzést, és meghálálja a törődést. Egy új élet. Igazi love story! :)

Tibee

Én lemaradtam a hozzádkerülésének történetéről. Mesélnél? :D

obrotka gyula

Tibee #55344:
Hívott az előző tulaj, mert ingyen odaadta volna a kocsit. Nekem pont nem volt kedvem felvenni, így hívta KG-t. Ő felvette. :) Röviden ennyi a sztori. :)

Amúgy imádtam ezt a kocsit. Kívülről egy rettenet volt, ami a képekről nem is igazán látszik, de nagyon nagy élmény volt vezetni. Sokkal szebb mondjuk nem lett, de sikerült Kg-nak stílust adni neki és igen sokan meg is nézik a kisautót.

KG

KeMa #55342:
Kopányi Sándor #55343:
:)

Tibee #55344:
Kb. ahogy Gyula leírta. Mondjuk az nem tisztázott, hogy ki hányszor nem vette fel a telefont a hölgynek, mert engem sem először hívott akkor már. :) Mondta, hogy bontó, vagy valakinek odaadja. De nagyjából leírtam az autó kezdőoldalán.

obrotka gyula #55346:
Ez volt az, amivel még Egerben is voltál, vagy Kecsón? :)
Arra emléxem, mikor a Váci út kövén vertük le az oszlopról a tönkrement gyújtáskapcsolót. :)

obrotka gyula

KG #55354:
Valahol vidéken, az biztos. :)

Rögtönözni kellett. Az a környék amúgy is a szerszámok nélküli szerelésről szól. :)

Buszos Petya

A nem féltés élménye a legjobb ezekben az autókban. Egyre inkább érzem, hogy nekem is kéne valami csótányt venni, amivel nem fáj a fekvőrendőr/kuka/gyalogos fékezés nélküli megközelítése.

stomak

Lehet nekem is ilyet kellett volna csinálnom DDU-ból. :) Nem sajnáltam régen sem, bár ez már mindegy. Kúpos pókkal mi van amúgy?

KG

obrotka gyula #55355:
Mindenesetre az egyik oszlopban lévő csavart nem húztuk meg, ez nemrég meg is viccelt. :D

Buszos Petya #55360:
Érdekes, mert ez ilyen hullámzó. Mikor friss műszaki van rajta, akkor félted, mikor tiszta, akkor is, mikor gyorsan jön valaki, akkor is... :)

stomak #55364:
Kúpos megvan, lassan egy fél éve nem mozdult már ki a garázsból. Meg kéne járatni.
Emléxem, még rövidgatyában vezettem utoljára. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!